Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

Fakulta elektrotechnická ČVUT v Praze zve na finále ROBOSOUTĚŽE

12. 12. 2016 | FEL ČVUT | www.fel.cvut.cz

Zajímavá technické řešení a soutěžní napětí nabídne 16. prosince finále letošní ROBOSOUTĚŽE. To se, jak již je tradicí, uskuteční v Zengerově posluchárně Fakulty elektrotechnické ČVUT v Praze na Karlově náměstí. Soutěže se zúčastní nejlepší tříčlenné středoškolské a univerzitní týmy. V letošním roce roboti ze stavebnice Lego Mindstrorms® soupeří v úloze Pathfinder.

Finálová ROBOSOUTĚŽ všech týmů začne ve 12.00 hodin. V průběhu dne bude mezi sebou bojovat o celkové vítězství celkem 32 týmů (z toho 16 středoškolských).

Hlavní organizátor soutěže Dr. Martin Hlinovský k letošní ROBOSOUTĚŽI uvedl: „V letošním roce se do ROBOSOUTĚŽE přihlásilo celkem sto dvacet družstev z více než šedesáti středních škol z celé České republiky. To svědčí o tom, že studenty technické řešení pomocí oblíbené stavebnice opravdu láká.“ A dodává: „Výherci finálové ROBOSOUTĚŽE získají hodnotné ceny a budou rovněž přijati ke studiu programu Kybernetika a robotika.“

V rámci soutěžní úlohy musí studenti středních škol sestavit a naprogramovat robota tak, aby samostatně bez jakékoliv další pomoci (ovládání robota pomocí hlasu, bluetooth či jiných komunikačních kanálů není dovoleno) projel co nejrychleji dráhu od startu vyznačenou na podložce černou čarou a zároveň z podložky nesjel, dále bludiště, které následuje na konci černé čáry, aniž by přejížděl překážky a nakonec dráhu vyznačenou na podložce černou čarou od konce bludiště.

Soutěž je veřejná a jsou na ni zváni příbuzní, spolužáci a přátelé soutěžících a všichni zájemci o mobilní roboty a o studentské soutěže.

Podrobnosti o finálové ROBOSOUTĚŽI (časový harmonogram, zadání úlohy, seznam nominovaných týmů a další informace) jsou k dispozici na stránce www.robosoutez.cz v záložce ROBOSOUTĚŽ PRO SŠ.

Informace a fotografie z předkol ROBOSOUTĚŽE určených pro středoškolské týmy najdete také na www.facebook.com/robosoutez.

Tiskové materiály FEL ČVUT