Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

Fakulta elektrotechnická ČVUT v Praze se stává Centrem excelence Mezinárodní telekomunikační unie pr

5. 12. 2014 | |

Od 1. ledna 2015 ponese Fakulta elektrotechnická Českého vysokého učení technického v Praze statut evropského Centra excelence ITU v oblasti kybernetické bezpečnosti, který na čtyřleté období uděluje Mezinárodní telekomunikační unie (ITU).

Cílem center excelence ITU je zejména podpora zavádění a koordinace rozvoje moderních telekomunikací – informačních a komunikačních technologií, především v rozvojových zemích. Fakulta elektrotechnická ČVUT v Praze je akademickým členem všech tří sektorů ITU (radiokomunikačního, standardizačního a rozvojového) a díky získání statutu Centra excelence se zařadila do celosvětové sítě prestižních univerzit a vědecko-výzkumných institucí.

Tímto aktem byla oceněna vysoká úroveň a kvalita výsledků fakulty v oblasti vědy a výuky v tomto oboru a také čtyřleté aktivity katedry telekomunikační techniky, která je koordinátorem Fakulty elektrotechnické ČVUT v této organizaci, v rámci všech sektorů ITU.

Statut Centra excelence ITU studentům a pracovníkům fakulty umožní hlubší zapojení se do mezinárodní spolupráce prostřednictvím expertní práce ve studijních skupinách a v rozvojových programech a projektech ITU nejen v oblasti kybernetické bezpečnosti, ale v celé šíři studijního programu Komunikace, Multimédia a Elektronika. Rovněž je i velkou příležitostí k dalšímu rozvoji vzdělávacího centra Cedupoint.

Podrobnější informace o centrech excelence ITU a aktivitách akademických členů v ITU lze nalézt na internetových stránkách ITU (www.itu.int) a také na internetových stránkách katedry telekomunikační techniky FEL ČVUT (comtel.fel.cvut.cz).

Tiskové materiály FEL ČVUT

EMC v instalaci

Vloženo: 30. 11. 2021