Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

ETICS Annual General Meetings 2016

14. 4. 2016 | Elektrotechnický zkušební ústav | www.ezu.cz

Na pozvání celoevropské asociace ETICS (European Testing, Inspection and Certification System), sdružující pověřené a autorizované zkušebny, se na výročním zasedání Asociace v Praze v termínu 12. až 14. dubna 2015 sešly osobnosti, kterým leží na srdci ochrana spotřebitele, odstraňování administrativní zátěže, ale i nová pravidla pro výrobce elektrických a elektrotechnických výrobků.

Akce, nad níž převzal záštitu ministr průmyslu a obchodu ČR Jan Mládek, se zúčastnily delegace z 35 států Evropy, představitelé Evropské komise, Europolu a zástupci asociací spotřebitelů a asociace výrobců. Setkání se konalo v Praze při příležitosti 90. výročí založení Elektrotechnického zkušebního ústavu. 

ETICS je klíčovou organizací zajišťující výrobkům certifikovaným třetí osobou přístup na evropský trh. Je tak jedním z garantů bezpečnosti a kvality výrobků a zařízení pro spotřebitele napříč celým evropským trhem. 

Vůbec poprvé se na konferenci tohoto typu objevili významní hosté z řad Europolu a Generálního ředitelství Evropské komise pro vnitřní trh, průmysl, podnikání a malé a střední podniky. Jejich stanoviska mohou mít zásadní dopad na fungování trhu v rámci celé Evropy. 

„Těší nás, že můžeme v Praze přivítat takto významné hosty“, uvedl Dalibor Tatýrek, ředitel Elektrotechnického zkušebního ústavu, „Věříme, že akce přispěje k nalezení efektivnějšího systému uznávání zkoušek pro uvádění nejen elektrických výrobků na trh. Kroky, jako jsou tyto, mohou významně přispět k podpoře českého exportu a prostupnosti tuzemských výrobků na zahraniční trhy“

Mezi hlavními řečníky vystoupili mimo jiné Pierre de Ruvo, generální tajemník ETICS, Martijn Hendriksen z Generálního ředitelství Evropské komise pro vnitřní trh, průmysl, podnikání a malé a střední podniky, a Chris Vansteenkiste z Europolu. 

(foto Daniel Berka)

Více informací na www.eepca.org/event.php

Elektrotechnický zkušební ústav, s.p.

Elektrotechnický zkušební ústav, s.p.
Pod Lisem 129
Praha 8 – Troja
171 02
www.ezu.cz