Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

ERU 2014

8. 12. 2014 | |

Konference ERU 2014 byla již v pořadí jedenáctou konferencí cyklu Energetické rušení v průmyslových a distribučních sítích. Konala se stejně jako v minulosti v posledním listopadovém týdnu v hotelu Santon u brněnské přehrady. 

V již tradičních šesti odborných blocích bylo prezentováno celkem 31 příspěvků, které byly publikovány ve sborníku konference (ISBN 978-80-905933_0_5). Ve svodných referátech a následujících diskusích zazněly nejnovější poznatky z oblasti technických norem, produktů způsobujících, ale i eliminujících energetické rušení a byla diskutována kvalita napájecího napětí na rozhraní mezi distributorem a odběratelem. Podtématem konference byla problematika rozptýlených zdrojů elektřiny a jejich vlivu na kvalitu napětí.

V bezmála stovce účastníků konference byly nejvíce zastoupeny průmyslové podniky a inženýrské firmy (46 %) a pracovníci energetiky (24 %). Další skupina účastníků byla z oblasti elektrotechnických výrobců (16 %), ale nechyběli ani zástupci dopravy, vysokých škol, odborných časopisů a studenti.


Obr. 1. Konferenci ERU 2014 zahájil její tajemník Ing. Vladimír Korenc, generální ředitel ELCOM (vlevo) – vpravo Ing. Jiří Holoubek, předseda představenstva ELCOM a současný prezident ELA.


Obr. 2. Velký konferenční sál hotelu Santon byl zaplněn téměř do posledního místa – Ing. Jan Prokš, Ph.D., ředitel ELA, v diskusi s přednášejícím


Obr. 3. Diskutovalo se i o přestávkách v kuloárech

[Tiskové materiály ELCOM]

EMC v instalaci

Vloženo: 30. 11. 2021