Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

EPLAN Smart Wiring: již nyní k dispozici

25. 10. 2016 | EPLAN ENGINEERING CZ, s.r.o. | www.eplan.cz

„Je to zcela jednoduché.“ Software EPLAN Smart Wiring, představený na letošním veletrhu Hannover Messe, je nyní k dispozici uživatelům. Software určený pro podporu při zapojování komponent v rozváděčích v sobě skrývá velký potenciál. Použití systému je velmi snadné, protože jeho součástí jsou všechny technické informace o zařízeních rozváděče. Systém také umožňuje lépe se vypořádat s nedostatkem zkušených pracovníků. Nový systém může být zároveň využíván na mobilních zařízeních, čímž společnost EPLAN jako dodavatel řešení umožňuje vytvářet nové postupy práce. Navíc uživatelé budou mít jedinečnou možnost vyzkoušet si software až čtyři měsíce zdarma. 

Software EPLAN Smart Wiring, který je od začátku září dostupný zákazníkům, otevírá zcela nové perspektivy v oblasti systémů pro podporu zapojování komponent v rozváděčích. 

Nejdůležitější charakteristikou nového softwaru je jeho jednoduchost: přehledně uspořádané uživatelské rozhraní je vhodné pro dotykové displeje mobilních zařízení, proto lze systém používat přímo u vyráběného rozváděče.

Další přednost navíc: důležité specifické znalosti již nyní uživatelé nemusí nosit v hlavě, ale jsou nedílnou součástí systému. Pokyny pro instalaci provázejí elektrikáře celým procesem krok za krokem a v podstatě vylučují možnost omylu. Navíc pro zapojování komponent není třeba procházet žádná schémata – proto je zbytečná interpretace často složité dokumentace.

EPLAN Smart Wiring vizualizuje dispoziční schéma montáže zařízení, propojení a kabelové trasy, založené např. na datech ze systému EPLAN Pro Panel. Ovšem EPLAN Smart Wiring lze použít pro zvýšení produktivity dokonce i bez 3D modelu v systému EPLAN Pro Panel. Například rozpisky zapojení a kabeláže mohou být připraveny v jiných ECAD systémech, vyexportovány do formátu MS-Excel a potom zpracovány v EPLAN Smart Wiring. Automatické porovnávání projektů při změnách na poslední chvíli zajišťuje, že se všechny změny dostanou do výrobní dokumentace a budou ve správný čas brány v úvahu. Zprávy o problémech a chybách, o stavu montáže a o výrobě rozváděče mohou být připraveny stisknutím tlačítka a lze je poté např. e-mailem odeslat technikům zodpovědným za plánování výroby.

Díky jednoduchosti systému mohou instalaci provádět i méně kvalifikované osoby. To umožňuje firmám optimalizovat využití jejich lidských zdrojů při současném zvýšení efektivity celého výrobního procesu.

Vyzkoušení systému zdarma – časově omezené

Dodavatel řešení EPLAN uvedl na trh software EPLAN Smart Wiring nejprve v němčině a angličtině; dalších šestnáct jazykových mutací bude k dispozici počátkem listopadu. Mimo vytváření nových postupů, které tento systém umožňuje, nabízí společnost EPLAN v období od 1. září 2016 do 31. 1. 2017 uživatelům jedinečnou možnost si software na čtyři měsíce zdarma vyzkoušet. Zájemci si tak mohou systém vyzkoušet v praxi a po vypršení zkušební licence se rozhodnout, zda si přejí systém pořídit natrvalo. Další informace je možné najít na www.eplan.cz/smart-wiring nebo u obchodních zástupců firmy EPLAN.

Závěr

EPLAN Smart Wiring je další logický krok vedoucí k propojení projekce s výrobou. Data relevantní pro výrobu mohou být standardizována prostřednictvím EPLAN Pro Panel, a tak jsou rychle připravena a dostupná pro výrobu podporovanou systémem EPLAN Smart Wiring. Uživatelům tak poskytuje větší flexibilitu v procesu zapojování komponent v rozváděčích a umožňuje jim dosáhnout vysoce kvalitních výsledků.

Více informací o softwaru EPLAN Smart Wiring a kontaktní formulář na vyzkoušení softwaru naleznete zde.

Tiskové materiály EPLAN

EMC v instalaci

Vloženo: 30. 11. 2021