Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

embedded world 2015: We are the Internet of Things!

23. 11. 2014 | |

Embedded World Exhibition & Conference - největší světový veletrh vestavěných systémů a technologií se dvěma doprovodnými konferencemi s mezinárodním obsazením - přiláká do Norimberka ve dnech 24. až 26. února 2015 zástupce světové embedded komunity. Veletrh Embedded World 2015 společně se speciálními doprovodnými a konferenčními akcemi letos proběhne pod souhrnným mottem "Jsme internet věcí … " (We are the Internet of Things)

Na rozdíl od všeobecně rozšířeného mínění, je pro embedded komunitu třináctka číslem pozitivním, protože již tři měsíce před konáním 13. ročnívše naznačuje, že opět budou překonány dosavadní rekordy. „Přípravy Embedded World 2015 jsou zkrátka na dobré cestě. Již nyní je pro rok 2015 zaregistrováno více vystavovatelů, než bylo ve stejném období pro ročník 2014. To se projeví také na výstavní ploše, která již nyní překročila rozměry loňského roku. Zájem sektoru o Embedded World je impozantní, což opět potvrzuje velký mezinárodní význam tohoto předního veletrhu vestavných systémů a technologií," říká Benedikt Weyerer, ředitel výstavy z veletržní správy NürnbergMesse, která akci pořádá.

Vždy aktuální a na špici vývoje

Každý ročník veletrhu si vytkne nějaké aktuální téma související s vývojem v embedded sektoru.  Pro rok 2015 to bude internet věcí, protože základem internetu věcí je právě inteligentní síť tvořená vestavnými systémy. Embedded World 2015 představí poslední poznatky výzkumu a vývoje a naznačí směr budoucího vývoje.

EmbeddedWorld Conference: Internet věcí a bezpečnost

Program EmbeddedWord Conference probíhající souběžně s veletrhem přinese mnoho špičkových přednášek a řadu praktických workshopů. Nejinovativnější systémoví vývojáři světa se setkají na největší evropské konferenci o vývoji v oblasti embedded systémů, vymění si své názory na vývoj, budou diskutovat o svých nápadech do budoucna a naznačí trendy pro nadcházející období.

Základní motto „Jsme internet věcí" se ponese celým programem konference. Hlavními tématy panelu Engineering Focus" pořádaného hlavním mediálním partnerem, časopisem DESIGN & ELEKTRONIK a organizované mezinárodním programovým výborem, je Internet věcí a jeho bezpečnost. Hlavní přednášky jednotlivých dní rozeberou téma z různých úhlů pohledu. Významné osobnosti, jako Tyson Tuttle, generální ředitel společnosti Silicon Labs, Scott Aylor, viceprezident a generální ředitel divize vestavěných systémů v AMD, nebo Gareth Noyes, Senior Vice President pro strategii a rozvoj ve Wind River, budou hovořit o svých pohloedech na oblast a popíší budoucí vývoj a výzvy.

Konference se bude věnovat Zabezpečení a bezpečnosti vestavných systémů po všechny tři dny konání veletrhu. Přinese přednášky řady známých odborníků na témata jako jsou hardwarové útoky nebo bezpečnost v internetu věcí. Příspěvky prezentované na konferenci nabídnout účastníkům řešení a podporu pro každodenní aplikace, a proto osloví jednotlivce i celé firmy.

Témata konference se budou doplňovat s expozicí ve výstavních halách. Speciální prezentace jednotlivých oblastí budou odkazovat na obě konference. V M2M sektoru budou firmy prezentovat nejnovější vývoj svých produktů z komunikačního segmentu.
 


Konference Electronic Displays: zaměřeno na optimalizaci zobrazení

Konference Electronic Displays je jednou z nejdůležitějších informačních platforem pro sektor průmyslových displejů. Vývojáři, vědci, uživatelé a zástupci firem se zde setkávají a vyměňují si své poznatky a zkušenosti. Konference představí mezinárodní experty na oblast displejů a dá jim možnost prezentovat nejnovější výsledky výzkumu a nové trendy. Odborníci budou diskutovat o aplikacích a aktuálním vývoji na trhu. Hlavními tématy pro rok 2015 jsou dotykové displaye, optimalizace LCD a OLED, aplikace a vývoj na trhu. Výměna poznatků však bude pokračovat i po skončení přednášek: koncept Author Interviews nabízených po každém konferenčním bloku se osvědčil již v minulých letech, a i v roce 2015 poskytnou vynikající příležitost pro diskusi v menších skupinách.

Účastníci se mohou v roce 2015 těšit na pestrou nabídku přednášek: Program konference pro rok 2015 bude velmi rozsáhlý a bude mít tu nejvyšší úroveň. Přivítáme opět mnoho mezinárodních expertů. Účastníci konference se mohou těšit na celou řadu zajímavých prezentací, včetně nejnovějších trendů ve zobrazování," vysvětluje Prof. Dr. Karlheinz Blankenbach z Pforzheim University of Applied Sciences, předseda výboru konference. Stejně jako v minulých letech ocení konference také letos nastupující generaci vědců: studenti mohou zasílat ocenění za své bakalářské nebo diplomové práce, které se zabývají displeji. Cena za nejlepší studentskou práci bude vybrána ze všech přihlášených prací a výherci obdrží zvláštní ocenění EDC pro studentské práce.

Část výstavní plochy nazvaná Elektronic Display Area bude odkazovat přímo k tématům diskutovaným na konferenci, podobným způsobem jako M2M Area odkazuje k Embedded Word konferenci. Firmy v hale 1 předvedou návštěvníkům nové zobrazovací technologie, jako jsou LCD, OLED, dotykové obrazovky a mnoho dalších.

Více informací o programu konference Electronic Displays 2015 a registrační formulář jsou k dispozici na adrese: www.electronic-displays.de

Embedded World STUDENT DAY 2015

Program třetího dne výstavy přinese jako již tradičně akci věnovanou speciálně studentům - Embedded World Student Day. Program připravený speciálně pro studenty oborů souvisejících s vestavěnými systémy pokračuje svým šestým ročníkem a již dlouho platí ze vzrušující a velmi vyhledávanou akci. Kromě bezplatných přednášek budou mít účastníci možnost poznat nejvýznamnější společnosti v embedded sektoru a navázat kontakt s potenciálními zaměstnavateli.

Informace a on-line registrace zdarma

Návštěvníci mohou získat volný vstup na Embedded World 2015 při on-line registraci s použitím kódu: B303453
Všechny důležité informace o Embedded World 2015, plány výstavní plochy, podrobné konferenční programy, aktuální seznam vystavovatelů a produktů, a dopravní tipy, jsou k dispozici na internetové adrese: www.embedded-world.de

Tiskové materiály NürnbergMesse
Image Credit: NürnbergMesse/Frank Boxler