Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

Elfetex LED konference

23. 9. 2015 | Elfetex, spol. s r.o. | www.elfetex.cz

Elfetex, jako významný elektrotechnický velkoobchod, uspořádal 23. 9. 2015 na brněnském výstavišti Elfetex LED konferenci, která přinesla návštěvníkům informace o kvalitních LED produktech. Partnery konference se stali přední výrobci a dodavatelé společnosti Elfetex v oblasti LED zdrojů: společnost Schmachtl se značkou McLED, a dále společnosti Modus, Philips a Trevos. 

Jiří Mádr Elfetex LEDElfetex LED konference v Brně byla v pořadí již druhou konferenční akcí tohoto typu. První se uskutečnila na jaře v Plzni. I tentokrát návštěvníci získali komplexní informace týkající se kvalitních LED produktů. Stejně jako první LED konference v Plzni zaznamenala i tato Brněnská velký ohlas nejen ze strany elektroinstalačních firem, ale i dalších zájemců. LED zdroje jako velmi diskutované a aktuální téma přilákalo do Brna účastníky z celé Moravy.

Společnost Elfetex, jakožto hlavní organizátor konference, se stala i jejím průvodcem. V úvodu proto vedoucí nákupu společnosti Elfetex, Jiří Mádr, představil problematiku LED obecně – seznámil se základm pojmoslovím, vysvětlil, z jakých základních komponent se LED zdroje skládají a přiblížil také základní parametry světelných zdrojů, jako je power faktor, index podání barev RA, teplota barvy a vhodnost jenotlivých teplotních rozmezí pro daná prostředí, i některé další důležité zkratky a pojmy z oblasti.

O hlavní část programu se pak postarali partneři konference. LED v komerčních aplikacích představila značka McLED by Schmachtl, společnost Trevos návštěvníkům přiblížila využití LED v prostředí průmyslových provozů. Firma Modus prezentovala aplikace LED v kancelářských prostorách a společnost Philips představila využití LED v domácnostech a venkovních prostorách, zejména v aplikacích veřejného osvětlení. Na závěr konference představil Elfetex činnost svých projektových specialistů, kteří jsou připraveni navrhnout to nejvhodnější řešení individuálních požadavků zákazníků a následně realizovat projekty šité jim přímo na míru.

Elfetex spol. s r.o.
www.elfetex.cz