Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

Elektronický termostat DCT 010 od firmy STEGO

2. 10. 2019 | STEGO Czech, s. r. o. | www.stego.cz

Udržovat ideální klima ve skříních elektrických rozváděčů je klíčem k prevenci koroze. STEGO jako specialista na teplotní management navrhuje nové řešení tohoto problému. Je jím elektronický termostat DCT 010, nejmladší člen skupiny DC Line, který zaručuje širokou použitelnost a velkou variabilitu.

Termostat s integrovanou spínací funkcí

Elektronický termostat DCT 010 s integrovaným spínacím modulem se používá k ovládání velmi výkonných elektrických zařízeních v rozváděčích. Topná a chladicí zařízení, ventilátory s filtrem nebo semafory mohou být řízeny přímo prostřednictvím interního elektronického spínacího okruhu. Přesného měření teploty je dosaženo umístěním externích senzorů na libovolném místě uvnitř skříně rozváděče. Rozsah nastavení je 60 °C, dostupný ve dvou verzích: –10 až +50 °C a 0 až +60 °C. DCT 010 je konstruován pro široký rozsah stejnosměrných napětí od 20 do 56 V.

Elektronický termostat DCT 010 od firmy STEGO

Termostat s další funkcí

Spínací modul DCT 010 je dostupný ve verzích jako NO – spínací kontakt, např. pro spínání ventilátorů s filtrem, a také ve verzi NC – rozpínací kontakt, např. pro spínání topení. Navíc verze NC umožňuje sekundární spínací funkci, která monitoruje vlhkost okolního vzduchu. Pevně nastavená hodnota hraniční relativní vlhkosti je 65 %. Toto nastavení spolehlivě chrání citlivou elektroniku proti korozi.

Osvědčený a uživatelsky přívětivý

Produkty řady STEGO DC – jako elektronický termostat DCT 010, spínací modul DCM 010 a elektronický hygrostat DCF 010, byly vyvinuty současně na společné platformě, a proto sdílejí velmi kvalitní prvky. Jejich konstrukce se špičkovou technikou MOSFET zajišťuje maximální spolehlivost, krátkou odezvu a bezpečné spínání velkého DC proudu. Celková životnost přesahuje 100 000 spínacích cyklů.

Byly také vzaty v úvahu potřeby technického personálu pro instalaci a zapojení. DCT 010 se bezpečně a rychle upevní klipem DIN na lištu DIN. K elektrickému připojení není zapotřebí nářadí. Šestipólová zasunovací svorka efektivně spojí kabely o průměru do 2,5 mm2. Externí senzor usnadňuje přesné měření a odděluje rušivé vlivy. Kabel délky 2 m umožňuje montáž na lištu DIN nebo šroubem na panel. Funkce je indikována kontrolkou LED. Nový elektronický termostat STEGO má stupeň krytí IP20 a nese značku EAC. DCF 010 má schválení jak VDE, tak i UL.

 


Vyšlo v časopise Elektro č. 10/2019 na straně 32. 
Tištěná verze – objednejte si předplatné: pro ČR zde, pro SR zde.
Elektronická verze vyšlých časopisů zde.

EMC v instalaci

Vloženo: 30. 11. 2021