Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

Electric EMotion Tour aneb Elektromobilem okolo republiky

25. 7. 2011 | |

Dokázat schopnosti, vlastnosti a přednosti použití elektromobilu Peugeot iOn a přiblížit tento inovační produkt veřejnosti to jsou hlavní cíle projektu Electric EMotion Tour, který odstartuje 2. srpna 2011 z Prahy, kam se po objetí republiky 15. srpna opět vrátí. Akci pořádá společnost Peugeot Česká republika společně s dalšími partnery, kterými jsou skupina ČEZ, Terinvest (pořadatel veletrhu Amper) a portál Elektrika.cz.
 
V průběhu čtrnácti dní ujede realizační tým vzdálenost přes 1 500 km a zastaví se v sedmnácti městech České republiky (Praha, Plzeň, Karlovy Vary, Teplice, Jablonec, Vrchlabí, Hradec Králové, Letohrad, Olomouc, Ostrava, Zlín, Otrokovice, Lednice, Brno, Dukovany, Jihlava, Kolín). Tyto zastávky nutné k dobití vozu budou moci v daných lokalitách využít zájemci z řad veřejnosti ke krátké projížďce elektromobilem. Projekt Electric EMotion Tour tak přispěje k seznámení široké veřejnosti v regionech s technikou elektrických vozů, s jejich vlastnostmi a používáním.
 
Během akce budou měřeny a zaznamenávány údaje o počtu dobití, ujeté vzdálenosti, spotřeba v Kč aj. Tyto informace pomohou k vyhodnocení vlastností a chování tohoto elektromobilu v každodenním provozu a současně budou použity k doložení českých rekordů, o jejichž vytvoření se realizační tým pokusí. Rekordy se budou týkat největší vzdálenosti ujeté elektromobilem za určité časové období a nejnižší spotřeby v korunách. Realizační tým také navštíví postupně všechny okolní státy sousedící s Českou Republikou, aby byl doložen okruh kolem celé ČR.
 
Realizační tým tvoří Jakub Špaček, Terinvest (pořadatel veletrhu Amper), Miroslav Minařík, portál Elektrika.cz a partnery tohoto projektu jsou Peugeot Česká republika a ČEZ.

[Tiskové materiály Terinvest.]

EMC v instalaci

Vloženo: 30. 11. 2021