Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

E-mobilita bez hranic

19. 3. 2017 | E.ON Energie, a. s. | www.eon.cz

E.ON se v tomto roce chystá rozšířit síť rychlodobíjecích stanic pro elektromobily ve vhodných místech pro instalace nabíjecích stanic v blízkosti dálničních tahů či v blízkosti významných dopravních cest. Jejich instalace přispěje k tomu, že Česká republika bude lépe propojena v dobíjecí infrastruktuře s dalšími evropskými zeměmi a významně přispěje k odstranění bariéry dostupnosti rychlého nabíjení v České republice.

Projekt počítá s postupnou výstavbou minimálně patnácti nových stanic, na kterých bude možné dobít elektromobil během 30 minut. Právě omezená délka dojezdu je dosud nejvíce limitujícím faktorem širšího využití elektromobilů v osobní dopravě.

Projekt FAST-E, jak byl nazván, je spolufinancován z fondů Evropské unie a má za cíl vytvořit ze současných ostrovních řešení systematickou, spojenou a rychle dobíjecí infrastrukturu pro dopravní prostředky poháněné elektřinou. I proto bylo v rámci tohoto projektu vytvořeno konsorcium, jehož se účastní subjekty ze Slovenska, Německa a Belgie.

Cestování Evropu bude s e-dopravními prostředky opět značně jednodušší a skupina E.ON Czech přispěje k tomu, aby se stala jedním z lídrů mezi energetickými podniky v oblasti energeticky efektivních opatření.

Více informací naleznete na: www.kdenabijet.cz


Vyšlo v časopise Elektro č. 3/2017 na straně 85. 
Tištěná verze – objednejte si předplatné: pro ČR zde, pro SR zde.
Elektronická verze vyšlých časopisů zde.

EMC v instalaci

Vloženo: 30. 11. 2021