Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

DXC Technology představilo na veletrhu CES 2020 budoucnost automobilismu

4. 2. 2020 | DXC Technology | www.dxc.technology

Automobilový průmysl je odvětví, kterému se mohutný technologický rozmach posledních let rozhodně nevyhýbá. Důkazem toho je i spolupráce technologické divize Luxoft spadající pod DXC Technology se společnostmi Amazon, Mapbox, Microsoft či LG Electronics. Jejich společný podnik v oblasti automotive doslova digitalizuje zážitek z jízdy autem a nabízí informační technologie pod kapotou i v kabině vozu – špičkovou konektivitu, rychlé streamování, infotainment pro řidiče i všechny pasažéry či aplikaci pro ride-hailing. Novinky společnost představila na letošním veletrhu CES 2020.

Takzvané digitální zážitky se stávají nedílnou součástí života spotřebitelů a pro automobilky a jejich dodavatele jsou klíčové. Společnost Luxoft představila nasazení platformy webOS Auto v systémech připravených pro výrobu v automobilovém průmyslu a výrobci ji tak budou moci využívat při své sériové výrobě. To ocení nejen jejich zákazníci, ale i poskytovatelé sdílených služeb mobility. WebOS Auto je otevřená platforma pro spolupráci a pro sdílenou a inteligentní mobilitu. Poskytuje jedinečné funkce a zahrnuje všechny základní komponenty: zpracování multimédií, ovládání více displejů, konektivitu i zabezpečení. Cestujícím a řidičům přináší lepší pohodlí a zážitek během jízdy. Na platformě webOS Auto společnost Luxoft pracuje ve společném podniku s LG Electronics.

Dalším prvkem, který společnost DXC Technology prostřednictvím své divize Luxoft představila, je připojení se k ekosystému platformy Connected Vehicle Platform společnosti Microsoft. A to s cílem rozvoje konektivity automobilů. S sebou přináší služby, které výrobcům automobilů umožní poskytovat často vyžadované funkce typu pokročilá diagnostika vozidel, vzdálený přístup pro opravy a preventivní údržba. Shromažďování skutečných údajů a dat o používání auta rovněž podpoří neustálé vylepšování vozidel i vyšší kvalitu jejich výroby.

Nejen s příchodem autonomních a sdílených vozidlech hledají výrobci automobilů nové způsoby, jak integrovat digitální životní styl spotřebitelů do zážitku z řízení a z jízdy. Lidé většinou vyžadují zejména mobilitu a streamovanou zábavu, naše řešení jim navíc nabízí i ty praktické prvky. Tedy asistenci, vyšší bezpečnost a špičkovou konektivitu, aby se mohli připojit třeba i na svůj digitální domov,“ říká Bedřich Max Luft, ředitel DXC Technology pro Českou republiku a dodává: „Náš nejnovější koncept sdílené mobility nabízí doslova revoluční digitální zážitek ve vozidle pro spotřebitele. Jmenuje se HALO a ukazuje, jak lze potřeby mobility všech spotřebitelů hladce integrovat do jejich osobního digitálního životního stylu.“

HALO vzniklo ve spolupráci se společnostmi LG Electronics, Amazon a Mapbox a jedná se o otevřenou platformu, která s výjimečnou kvalitou vnáší již existující ekosystém inteligentních ride-hailing služeb a dynamického obsahu od infotainmentu ve vozidle.

V autě může řidiči i pasažérům asistovat Alexa od Amazonu, na kterou byli zvyklí zatím hlavně ve svých digitálních domovech. Další participant, společnost Mapbox, vyvinula lokalizační datovou platformu pro mapy, web, hry i automobilový průmysl.

Tiskové materiály PR PA RT NE RS Advisory Group


 

O společnosti DXC

DXC Technology (NYSE:DXC) je globální lídr v kategorii technologicky nezávislých poskytovatelů komplexních IT služeb. Pomáhá klientům benefitovat ze změny, kterou přináší digitální transformace. Společnost vznikla fúzí firem CSC a divize Enterprise Services společnosti Hewlett Packard Enterprise. DXC se stará o téměř 6 000 klientů z privátního i veřejného sektoru ve více než 70 zemích. Díky technologické nezávislosti, talentovaným zaměstnancům a rozsáhlé partnerské síti DXC Technology dodává výkonné IT řešení a služby nové generace. DXC Technology je považována za jednu z nejvíce společensky odpovědných firem. Pro více informací navštivte www.dxc.technology