Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

DuPont Building Innovations členem Power Matters Alliance

28. 6. 2013 | |

DuPont Building Innovations vstupuje do organizace Power Matters Alliance (PMA) a spolupracuje s jejími dalšími členy na vývoji bezdrátových napájecích systémů pro smartphony a tablety, které se dají efektivně zabudovat do pracovních ploch z pevného povrchového materiálu DuPont™ Corian®.

„Další fází ve vývoji bezdrátových napájecích systémů je jejich zabudování do nábytku a interiérových zařízení,“ řekl Ron Resnick, prezident PMA. „Společnost DuPont je motorem inovací v oblasti vyspělých materiálů již celá desetiletí. Vyspělý povrch DuPont™ Corian® je celosvětově uznávaným špičkovým řešením na trhu nábytku a interiérového designu pro komerční i rezidenční účely. Spolupráce mezi PMA a DuPont Building Innovatio představuje další krok k uskutečnění vize PMA – plně začlenit inteligentní bezdrátové napájení do našeho života.“

Organizaci PMA založily firmy Powermat Technologies a Procter & Gamble v roce 2012 a v jejím představenstvu také sedí zástupci AT&T, Duracell, Starbucks a amerického vládního programu Energy Star (bez hlasovacího práva).

„Máme velkou radost, že jsme součástí PMA a můžeme opětovně prokázat nesčetné vývojové možnosti vyspělého povrchového materiálu DuPont™ Corian® při navrhování nábytku budoucnosti,“ řekl Ruslan Yusupov, globální marketingový ředitel DuPont Building Innovations. „Pro integraci bezdrátového napájení do některých aplikací DuPont™ Corian® jsme hledali nejlepší technologie a partnery a obojí jsme našli v PMA. Uvědomujeme si, že bezdrátová dodávka energie je pro další vývoj naší mobilní společnosti zcela zásadní a těšíme se na její propojení s designérskou všestranností a krásou materiálu DuPont™ Corian®. Již několik desetiletí přinášejí povrchy z materiálu DuPont™ Corian® do našich domovů i veřejných míst vysokou funkčnost a styl. Tuto úroveň nyní hodláme pozdvihnout do nových výšin tím, že budeme respektovat i stále aktuálnější potřebu průmyslových podniků i spotřebitelů mít celý den po ruce jednoduché a funkční napájení.“

Power Matters Alliance (www.powermatters.org)

Organizaci PMA založily v roce 2012 společnosti Powermat Technologies a Procter & Gamble. Široký sortiment výrobků splňujících požadavky PMA je k dostání u největších maloobchodních prodejců. Na letištích a stadionech, v restauracích, ve sportovních centrech a v kadeřnických salonech jsou umístěna kompatibilní „bezdrátová dobíjecí místa“. Členství v PMA je přístupné všem a technické specifikace PMA jsou členům k dispozici na www.powermatters.org.

O DuPont™ Corian® (www.corian.com, www.facebook.com/CorianDesign)

Díky trvalému úsilí, značným investicím a tvůrčímu přístupu společnosti DuPont v oblasti výzkumu a techniky, v inovačním procesu a vyvíjení stále nových aplikačních a odbytových možností se vyspělý povrchový materiál DuPont™ Corian® stal skvělým univerzálním nástrojem designérů a architektů s téměř neomezenými možnostmi. Ve vnitřních i venkovních prostorech obytných, veřejných a obchodních prostředí dokáže vytvořit vysoce kvalitní, efektivní, funkční a spolehlivá řešení. Namátkou jmenujme jeho využití od kuchyní po osvětlení, od koupelen po pláště budov, od sedacích souprav po domácí automatizaci, od radiátorů po dotykové ovládací panely, od stolů po nábytkové a módní doplňky a podobně. „Kouzlo“ materiálu DuPont™ Corian® můžete dnes nalézt v neuvěřitelně široké škále výrobků, systémů a objektů našeho každodenního života. A výčet jeho možností stále roste.

DuPont™ Corian® (celý sortiment nebo jednotlivé barvy) obdržel významná nezávislá ocenění za přínos k životnímu prostředí (např. UL Environment GreenGuard Certification, Home Innovation Research Labs/NBGS Green Certified Product, Scientific Certification Systems a Ecospecifier). Za svou vysokou funkčnost získal ocenění prestižních nezávislých institucí (např. NSF International za styk s potravinami, The Royal Institute of Public Health a LGA QualiTest za hygieničnost).

Řídicí systémy všech provozů společnosti DuPont, které vyrábějí DuPont™ Corian®, byly certifikovány podle ISO 14001. Kromě toho tyto podniky prostřednictvím minimalizace, znovuvyužití a recyklace vedlejších výrobních produktů a odpadu na základě dlouhodobého zlepšovacího programu snížily svůj skládkovací status na nulu.

 

EMC v instalaci

Vloženo: 30. 11. 2021