Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

Druhé místo v soutěži firma roku České republiky získalo ELKO EP, třetí byl Microrisc

5. 12. 2012 | |

Na předních příčkách letošního ročníku soutěže Vodafone Firma roku 2012, jehož výsledky byly vyhlášeny 4. prosince 2012 na pražském Žofíně, se umístily dvě společnosti působící v oblasti elektrotechniky, elektroniky a inteligentních elektroinstalací, s nimiž úzce spolupracuje také naše nakladatelství: ELKO EP a Microrisc. První místo pak obsadil výrobce komponent pro letecký průmysl a leteckých motorů První brněnská strojírna Velká Bíteš. Letošního ročníku se zúčastnilo celkem 3315 firem, souběžně probíhající soutěže Živnostník roku 3055 osob.

***

ELKO EP již 20 let vyrábí a stále rozvíjí a zdokonaluje vlastní modulární systém inteligentní domovní elektroinstalace. Systém pojmenovaný INELS je v současnosti schopen centrálně ovládat všechna zařízení v domě od vytápěcích systémů, přes osvětlení až po multuimédia. Hodí se jak pro novostavby tak do starších budov. Zástupce společnosti Elko EP vystoupil na konferenci nakladatelství FCC PUBLIC Perspektivy bydlení na letošních Stavebních veletrzích IBF/SHK Brno 2012, firma přispěla i do tematického speciálu FCC PUBLIC nazvaného rovněž Perspektivy bydlení, který vyšel letos na podzim.

Společnost Microrisc postoupila do finále soutěže jako vítěz regionálního kola v Královéhradeckém kraji. Firma se specializuje na výzkum, vývoj, export a distribuci nejmodernějších elektronických komponent a modulů, především se zaměřením na automatizaci budov a telemetrii. Na letošním veletrhu electronica společnost představila IQRF transcievery se zabudovaným operačním systémem, vhodné jako stabilní, bezpečné a přitom energeticky i finančně nenáročné řešení pro bezdrátový sběr dat o spotřebě energie, automatizaci domácností a budov, řízení systémů veřejného osvětlení a řadu dalších využití. Zástupce společnosti jako mimořádný host semináře Perspektivy bydlení II představil toto unikátní bezdrátové řešení jen několik dní po electronice také českému publiku.

Gratulujeme!