Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

Dosavadní vývoj v jubilejním 25. roce dává tušit úspěch letošního SPS/IPC/Drives

4. 9. 2014 | |

Vyhlídky pro veletrh SPS/IPC/Drives, který se bude konat v Norimberku ve dnech 25. – 27. 11. 2014, jsou nadmíru pozitivní a opět potvrzují špičkové postavení tohoto odborného veletrhu v Evropě: očekává se více než 1 600 vystavovatelů z tuzemska i zahraničí, kteří představí své inovace, produkty a řešení z oblasti elektrické automatizace.

Nově vybudovaná veletržní hala 3A poprvé rozšíří veletržní dění na 14 hal. Nová hala bude věnována pohonové technice a senzorice a vytvoří tak spojovací článek mezi stávajícími halami 3 a 4A. V souvislosti s dalším růstem veletrhu došlo ke změnám tematického zaměření jednotlivých hal. Průmyslový software bude spolu s oborem mechanické infrastruktury umístěn do haly 6. Průmyslová komunikace se přesouvá do haly 2. Tam návštěvníci naleznou expozice věnované průmyslovému ethernetu a systémům průmyslových komunikačních sběrnic (Fieldbus). Halu 11 obsadí veletržní stánek firmy Siemens, která se sem letos přestěhovala.

Silné zastoupení České republiky

Z celkového počtu 60 027 návštěvníků v roce 2013 přijelo 1 529 (2012: 1 400) z České republiky. Tím se Česká republika s 11,1 % dostala na celkové druhé místo, pokud jde o podíl zahraničních návštěvníků. I na straně vystavovatelů se Česku povedl skok do TOP 10 zemí podle původu vystavovatelů.

Kvalitní doprovodný program

Svazy VDMA a ZVEI nabídnou na veletržních fórech v halách 3 a 2 pásma odborných přednášek a pódiové diskuse k aktuálním tématům oboru.
U společných stánků AMA Zentrum für Sensorik, Mess- und Prüftechnik v hale 4A a wireless in automation v hale 10 se mohou návštěvníci obsáhle a dopodrobna informovat o příslušných tématech. Řešení specifických automatizačních úkolů bude možné nalézt v osobních rozhovorech s odborníky.

Ústřední body programu kongresu

Kongres, který se koná souběžně s veletrhem, nabídne jako obvykle špičkový program. Keynotes k tématu Big data a Nekonvenční pohony s inteligentními materiály jsou jen dvěma příklady letošních "highlightů" kongresu. Ve 48 přednáškách, dvou "keynotes" a rozhovoru o výzkumu a vývoji, jedné pódiové diskusi na téma Příležitosti a hranice průmyslu 4.0 bude v centru pozornosti výměna informací a poznatků mezi vývojem a aplikační sférou, která bude orientována na praxi a nebude se zaměřovat se na jednotlivé výrobce.

Rychlá cesta díky letecké spolupráci

Aby mohli organizátoři návštěvníkům nabídnout výhodné podmínky leteckých cest do Norimberka, pokračují různé formy úzké spolupráce s leteckými přepravci. Zájemci z řad návštěvníků si mohou rezervovat let přes internetové stránky pořadatele.

Veletrh je otevřen vždy od 9:00 hod. do 18:00 hod. v úterý a středu a do 17:00 hod. ve čtvrtek. Na adrese www.mesago.de/sps si mohou návštěvníci zdarma registrovat denní vstupenku a naleznou zde veškeré důležité informace k veletrhu SPS IPC Drives 2014.

Tiskové materiály mesago.de

EMC v instalaci

Vloženo: 30. 11. 2021