Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

Do třetice všeho dobrého: nové pracovní oblečení proti teplu a plameni

31. 3. 2020 | MEWA Textil-Service, s. r. o. | www.mewa.cz

Ochrana před teplem, zářením a jiskrami 

Společnost MEWA vyvinula třetí variantu ochranného oblečení pro svařování. Nová bezpečná řada z kolekce MEWA Dynamic nabízí volnost pohybu, pohodlí a slušivý vzhled i při náročné práci.

Svářeči potřebují speciální ochranné oblečení. Kdo svařuje jen občas, potřebuje jiné vybavení než ten, který se této činnosti v práci věnuje takřka neustále. Aby bylo možné vyhovět různým požadavkům zákazníků, vyvinula společnost MEWA, přední poskytovatel textilních služeb, nové ochranné oděvy pro svařování. A to dokonce ve třech variantách.

Obr. 1. Ochrana před teplem, zářením a létajícími jiskrami
Obr. 1. Ochrana před teplem, zářením a létajícími jiskrami

MEWA nyní připravila oblečení Flame Advanced, které je vhodné nosit při častějším svařování. Na trh bude uvedeno v polovině roku 2020. Ti, kteří jsou při své práci neustále vystaveni extrémním podmínkám, mohou využívat oděvy MEWA Dynamic Flame Extreme. Pevná látka poskytuje dokonalou ochranu při tepelném zpracovávání kovů. Kolekce najde uplatnění ve strojírenství, v automobilovém průmyslu, v ocelářství, při konstruování různých zařízení nebo v loděnicích. Oblečení MEWA Dynamic Flame je oproti tomu vhodné pro příležitostné svařování. Chrání před malými okujemi, při krátkodobém kontaktu i před plameny a sálajícím teplem. Elektrikáři, mechatronici a údržbáři, kteří svařují jen občas, potřebují mít také dobré vybavení.


Obr. 2. Pro občasné, časté i neustálé svařování je určeno ochranné oblečení ve třech variantách

Toto rozdělení ovšem slouží pouze jako příklad. „Výběr vhodného ochranného oblečení se vždy řídí bezpečnostní analýzou pracoviště, tak jak ji vypracuje zaměstnavatel,“ vysvětluje Antonín Krejčí, jednatel MEWA Textil-Service, s. r. o. Nový typ ochranného oděvu je dalším krokem v řadě Dynamic od společnosti MEWA. Vyznačuje se maximální volností při pohybu, pohodlným nošením a moderním vzhledem. „Ochranné oděvy ladí k běžnému pracovnímu oblečení. Všichni zaměstnanci tak mohou mít oblečení ve stejném stylu,“ doplňuje Antonín Krejčí.


Obr. 2. Nová bezpečná řada z kolekce Dynamic
nabízí volnost, pohodlí a slušivý design

MEWA nabízí oděvy na principu sharingu. Zákazníci tak mohou přenechat specialistům celou řadu úkolů od shánění oblečení až po jeho skladování nebo odbornou péči o textil. K tomu se přidává i možnost neustálého přizpůsobování potřebám klientů, např. když někdo v týmu potřebuje další kalhoty nebo přijde nový zaměstnanec či zaměstnankyně.


MEWA Textil-Management

Společnost MEWA se svými 45 pobočkami zásobuje podniky po celé Evropě pracovním a ochranným oblečením, čisticími utěrkami pro průmyslové využití, rohožemi, ale také kompletním systémem služeb pro čištění součástek. Výrobky pro bezpečnost a ochranu zdraví při práci je možné objednat v katalogu. O více než 188 000 zákazníků z oblasti průmyslu, řemesla, obchodu nebo gastronomie se stará zhruba 5 600 zaměstnanců. Roku 2018 dosáhla skupina MEWA obratu 704 milionů eur. Společnost MEWA byla založena roku 1908 a v současnosti jde o přední firmu působící v oblasti textilního managementu. V listopadu 2013 se MEWA dostala mezi tři favority Německé ceny trvale udržitelného rozvoje v kategorii Německé produkty/služby. Společnost byla roku 2019 počtvrté oceněna nakladatelstvím Deutsche Standards Značkou století a podruhé byla roku 2015 vyznamenána jako Vedoucí světová značka.


Vyšlo v časopise Elektro č. 3/2020 na straně 58.
Tištěná verze – objednejte si předplatné: pro ČR zde, pro SR zde.
Elektronická verze vyšlých časopisů zde

EMC v instalaci

Vloženo: 30. 11. 2021