Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

Digitální továrna 2.0 na MSV 2019

9. 7. 2019 | Veletrhy Brno, a. s. | www.bvv.cz

Digitální továrna 2.0 je jedním z hlavních témat Mezinárodního strojírenského veletrhu 2019. Toto téma bude samozřejmě prezentováno na expozicích jednotlivých vystavovatelů. V letošním ročníku mu bude navíc poskytnut prostor ve speciální expozici, která bude koncentrovat řešení zaměřená na digitální budoucnost.

Expozice Digitální továrna 2.0 v pavilonu A1

V expozici se představí řešení založená na hluboké digitální transformaci a umělé inteligenci směřující k vyšší efektivitě a kvalitě produkce. V expozici bude fyzický prostor s exponáty propojen digitálním prostorem, ve kterém se bude odehrávat část aktivit.

Prostřednictvím tematických ostrůvků vznikne i tzv. Digitální stezka, která návštěvníka provede na základě specifického zájmu konkrétními fenomény, jako jsou umělá inteligence, blockchain, inteligentní robotika a mechatronika, elektromobilita, kryptobezpečnost nebo nové formy vzdělávání. Digitální stezka ukáže také možné varianty dalšího vývoje.

Kyberudálosti a mezinárodní konference

Součástí expozice Digitální továrna 2.0 bude akční pódium určené pro Kyberudálosti – přednášky, prezentace, kulaté stoly a diskuse, které budou vysílány internetovou televizí. Dalším klíčovým místem projektu Digitální továrna 2.0 bude sál E2 v pavilonu E, kde se ve středu 9. října 2019 uskuteční mezinárodní konference "Průmysl 4.0 - 2. vlna“.

Přednášející z České republiky i zahraničí budou diskutovat témata jako elektromobilita a autonomní vozidla, umělá inteligence ve firemních procesech, kyberfyzikální systémy ke zvýšení výrobní efektivity nebo blockchain a jeho využití v průmyslu.

Tiskové matiriály BVV