Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

Diagnostika ´13

14. 6. 2013 | |

Fakulta elektrotechnická Západočeské univerzity opět v září v Plzni, v příjemném prostředí Pakrhotelu Plzeň, pořádá bienální konferenci Diagnostika´13 jako již jedenáctou v řadě. Tato konference navazuje na tradici předchozích a je zaměřena na výměnu zkušeností a prezentaci výsledků činnosti účastníků. Klade si za cíl vytvořit prostředí pro navazování nových i prohlubování stávajících kontaktů pracovníků, kteří se věnují diagnostice elektrických zařízení i výzkumu v oblasti elektrických prvků a systémů ve všech oblastech elektrotechniky.

Již tradičně konference vychází a opírá se o spolupráci našeho pořádajícího pracoviště s podniky. I letos je proto do jejího programu zařazen tradiční blok nesoucí název „Spolupráce výzkumu a praxe“ věnovaný vystoupení představitelů následujících podniků: BRUSH SEM s.r.o., COGEBI a. s. Tábor, ČEPS a.s. Praha, ETD Transformátory a. s. Plzeň, ORGREZ a. s. Brno, 1.SERVIS-ENERGO s. r. o., Plzeň, ŠKODA Electric s. r. o., Plzeň, VÚKI a.s. Bratislava. V programu konference i tentokrát proběhnou prezentace firem a řada firem využívá možnost se prezentovat formou stánku.

Nově je konference otevřena i účastníkům ze zahraničí a programová komise se skládá z odborníků z celého světa. Jednacím jazykem je proto také angličtina a sborník konference je v anglickém jazyce. Hlavní tematické okruhy jsou: laboratorní metody diagnostiky; provozní měření elektrických zařízení; elektroizolační vlastnosti a strukturální změny; ostatní diagnostické metody; teorie, metody a modely; condition monitoring a elektrické stroje a přístroje

Celá akce probíhá pod záštitou Československé sekce IEEE ve dnech 2. – 4. září 2013.

www.diagnostika.zcu.cz

EMC v instalaci

Vloženo: 30. 11. 2021