Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

D-Link na MWC19 představuje technologii pro transformaci chytrých měst

1. 3. 2019 | D-Link | eu.dlink.com

Společnost D-Link, přední mezinárodní výrobce síťových zařízení, představila na Mobile World Congress 2019 zcela nové technologie a řešení navržené speciálně pro chytrá města budoucnosti s hustým osídlením a propojenou infrastrukturou.

Společnost D-Link se zapojila do procesu digitalizace městského prostředí, aby podpořila rozvoj chytřejších, bezpečnějších a efektivnějších měst. Nové technologie a řešení společnosti D-Link v oblasti síťové konektivity, edge computingu, cloud computingu, inteligentní analýzy videa a analýzy velkých dat jsou výsledkem její snahy pomoci řešit naléhavé problémy, jako jsou dopravní zácpy anebo klimatické změny.

Společnost D-Link spolupracuje se společností Microsoft na vytváření nových řešení pro chytrá města s použitím platformy Microsoft Vision AI, která pomáhá firmám integrovat technologie umělé inteligence (AI) a internetu věcí (IoT) a využívat výhod digitalizace. Patří sem řešení D-Link pro kamerový dohled s využitím inteligentní analýzy videa (IVA), která poskytují nepřetržité komplexní informace v reálném čase, a řešení D-Link pro analýzu velkých dat, která pomáhají městům a firmám zlepšovat efektivitu jejich fungování.

D-Link DWR-2010

Veřejná a osobní bezpečnost

D-Link nabízí vyšší stupeň automatizace a usnadnění práce hasičům, policii, lékařské záchranné službě a pracovníkům ostrahy s využitím pokročilé komunikace Push-to-Talk (PTT) a rozpoznáváním obličejů/objektů zpracovávané na lokální úrovni, což umožňuje lepší koordinaci, rychlejší reakci a větší transparentnost. 

Řízení dopravy

Systém D-Link Smart Traffic integruje sledování provozu, propojená vozidla a chytré semafory, aby omezil dopravní zácpy a zvýšil bezpečnost silničního provozu. D-Link dodává rozsáhlé sítě IoT senzorů s nízkou spotřebou energie, které slouží jako zdroj potřebných informací, spolu s vysokorychlostním připojením a lokálními počítačovými systémy s nízkou latencí. To vše tvoří základ inteligentního řízení dopravy a 5G sítí zítřka.

Kontrola znečištění

Komunální úředníci, odbory životního prostředí a policejní orgány potřebují řešení, které by minimalizovalo emise a znečištění ovzduší bez omezení ekonomické produktivity a pohodlí řidičů. Například pokud výfuk auta produkuje nadměrné množství nebezpečných látek, je možné automaticky spustit alarm a přečíst poznávací značku vozidla pomocí technologie ANPR (Automated Number Plate Recognition). D-Link podporuje také rozhodování na základě analýzy dat v reálném čase, která pomáhá určit zdroje znečištění překračující zákonné normy v příslušných lokalitách, aby místní úřady mohly lépe prosazovat jejich dodržování.  

Chytré obchody

Prosperující inteligentní města potřebují prosperující maloobchodní sektor. D-Link nabízí nejmodernější inteligentní analyzátor videa (IVA) a technologie počítání osob, vytváření tepelných map, rozpoznávání obličeje a edge computing. Všechna tato řešení mohou obchodníci využít k optimalizaci marketingu, produktivity, bezpečnosti, služeb zákazníkům apod.

Chytré parkování

D-Link vyvíjí řešení na bázi IoT, která jsou navržena tak, aby omezovala stres řidičů při parkování vozidla. Tento systém obsahuje IoT senzory, ANPR kamery, RFID senzory a lokální počítače, které spolupracují, aby mohly upozorňovat a navigovat řidiče ve svém okolí a zároveň jim pomáhat šetřit čas a zvyšovat efektivitu. Jako součást svého vyvíjeného řešení chytrého parkování nabízí D-Link také dynamickou integraci plateb pro řidiče, kteří si potřebují zarezervovat místo předem nebo až po příjezdu na parkoviště. Další funkce vyvinuté společností D-Link zahrnují automatizovanou a škálovatelnou správu parkovacích míst ve více lokalitách.

Tiskové materiály D-Link


O společnosti D-Link

D-Link již přes 31 let navrhuje, vyvíjí a vyrábí oceňovaná řešení pro kabelové i bezdrátové počítačové sítě, kamerový dohled, ukládání dat a automatizaci domácnosti. Jako globální lídr v oblasti konektivity rozvíjí technologie firemních sítí a dodává firmám vybavení pro zefektivnění práce. Je také důležitým průkopníkem na trhu pro automatizaci domácností. Umožňuje lidem na celém světě snadno a za dostupnou cenu monitorovat, automatizovat a ovládat jejich dům kdykoli a kdekoli přes smartphone nebo tablet.
Rozsáhlá řada inovativních, výkonných a intuitivně použitelných technologií D-Link je dostupná firmám i běžným spotřebitelům prostřednictvím globální sítě obchodních kanálů, prodejců a poskytovatelů služeb. Sledujte nás na sociálních sítích: Facebook, Twitter a LinkedIn.