Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

CZECHBUS 2012 - Velké téma elektromobility

21. 9. 2012 | |

Veletrh autobusů a veřejné hromadné dopravy CZECHBUS 2012, který se uskuteční od 15. do 17. listopadu 2012 v Průmyslovém paláci Výstaviště v Praze – Holešovicích, si vzal elektromobilou jako jedno z velkých témat. Kromě již loni úspěšné konference s hlavním tématem telematiky "Veřejná doprava – on line“ to letos bude další konference "Elektromobilita ve veřejné dopravě".

Konference je připravována ve spolupráci s Ministerstvem dopravy, Sdružením dopravních podniků ČR a generálním partnerem veletrhu, Plzeňskými dopravními podniky, a.s. Dá se říci, že trolejbusy a elektrobusy či hybridy se stávají určitým výrazným fenoménem doby. Jen za poslední rok od prvního ročníku veletrhu se toho právě v této sféře událo mnoho – objevily se nové trolejbusové i tramvajové linky, na více místech se můžeme svézt elektrobusem (naposledy v Ostravě z produkce společností SOR a EKOVA), SOLARIS dodal do Salcburku nový exkluzivní kloubový trolejbus Trollino MetroStyle s elektrovýzbrojí CEGELEC, v návaznosti na celoevropský projekt TROLLEY připravují v Brně nové trolejbusové linky. A vůbec – se 13 městy, v nichž jsou v provozu trolejbusy, patří Česká republika k absolutní evropské špičce!

Velice vážně se na veletrhu bude hovořit o elektromobilně ve veřejné dopravě. Program konference zahrne informace o historii, vývoji a budoucnosti trolejbusů u nás. Návštěvníci budou seznámeni se závěry evropského projektu TROLLEY (a to též v samostatné expozici Magistrátu města Brna a Dopravního podniku města Brna ve Střední hale Průmyslového paláce). O vlivu a významu elektrické trakce pro města bude hovořit také náš přední odborník doc. Ing. arch. Patrik Kotas. Se zajímavou bilancí, vyhodnocením a srovnáním provozu elektrobusů vystoupí generální ředitel Dopravního podniku Ostrava Ing. Roman Kadlučka, PhD. Zazní také informace o zkušenostech z provozu hybridu VOLVO a řada dalších příspěvků. Součástí konference bude i setkání představitelů dopravních podniků, které v ČR provozují trolejbusovou dopravu.

www.czechbus.eu

 

EMC v instalaci

Vloženo: 30. 11. 2021