Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

Cofely získala certifikát ISO 50001

21. 10. 2015 | Cofely a.s. | www.cofely.cz

Energetická společnost Cofely potvrzuje svůj systematický přístup ke snižování nákladů a emisí. Dokladem je certifikát pro energetický management dle nové normy ISO 50001, který obdržela od inspekční a certifikační společnosti Bureau Veritas. Jako jedna z prvních firem v Česku tímto krokem vyhověla požadavkům novely zákona o hospodaření energií. Slavnostní předání certifikátu proběhlo 7. října 2015 v Praze v rámci odborného setkání Kulatý stůl – energetický audit pod záštitou Francouzsko-české obchodní komory.

„Získáním certifikátu ISO 50001 Cofely prokazuje systémový přístup k plnění svých cílů, především snižování energetické náročnosti vlastních výrobních procesů. Díky neustálým investicím do modernizace však pomáhá dosahovat výrazných úspor také jejím zákazníkům. Je mi velkou ctí, že jsem mohl předat vedení Cofely, na základě bezvadných výsledků auditů, příslušný certifikát. Společnost tak splnila své povinnosti ještě dříve, než ukládá zákon, tedy před 5. prosincem 2015,″ říká generální ředitel Bureau Veritas Jakub Kejval.

Aleš Damm, generální ředitel Cofely a.s., dceřiné společnosti skupiny ENGIE v České republice, uvedl: „My v Cofely jsme velmi rádi, že naše společnost získala jako jedna z prvních v České republice certifikát osvědčující v praxi naši oddanost klíčové hodnotě Skupiny, kterou je úsporné nakládání s energiemi a trvale udržitelný rozvoj šetrný k životnímu prostředí. Je to zároveň projev naší podnikatelské filozofie, podle níž se snažíme našim zákazníkům nabízet taková řešení, která jsme si reálně mohli ověřit sami na sobě.″

Novela zákona o hospodaření energií ukládá velkým podnikům zpracovávat každé čtyři roky energetický audit. Zákon počítá i s alternativou – místo pravidelných energetických auditů mohou firmy zavést do praxe příslušné normy ISO 50001 - Systém managementu hospodaření energií nebo ISO 14001 - Systém environmentálního řízení.

Cestu certifikace ISO 50001 si Cofely vybrala z toho důvodu, že nabízí systémovější a dlouhodobější přístup ke snižování energetické náročnosti firemního provozu než ostatní řešení. „Naším záměrem není pouhé formální splnění nové zákonné povinnosti, ale především reálné dlouhodobé sledování, vyhodnocování a optimalizace hospodaření s energií. To nám umožní účinně identifikovat a reagovat na potenciální příležitosti i rizika, snižovat provozní náklady i ekologické dopady naší činnosti. Přestože se jedná o nepřetržitý náročný proces, dokáže firmám ve výsledku přinést velmi důležitou konkurenční výhodu,“ vysvětluje Aleš Damm.

Tiskové materiály Cofely a.s.

EMC v instalaci

Vloženo: 30. 11. 2021