Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

Co všechno už dnes umí pásky do štítkovačů?

3. 2. 2018 | CDRmarket | www.cdrmarket.cz

Když vybíráte pásku do štítkovačů, máte v podstatě neomezené možnosti. Snad pro každou potřebu už dnes existuje vhodná páska. Jaké parametry sledovat a co všechno štítky umí?

Zaprvé musíte promyslet vhodnou šířku pásky. Ty nejužší pásky mají 6 mm, ty nejširší 51 mm. Vhodná šírka závisí na vašem štítkovači, který by měl podporovat určitou velikost a především tedy na tom, co od pásky očekáváte. Kupovat širokou pásku a tisknout na ni dvouřádkový text není ekonomicky příliš výhodné. To asi chápete také. 

Další parametry pásků do štítkovače závisí na vašich konkrétních potřebách. Nabídka je tak široká, že se přizpůsobí snad každému. Můžete vybrat pásky různých barev, aby ladily s firemními barvami, nebo naopak vyberete klasickou bílou pásku kvůli dobrému kontrastu. 

Velmi žádané jsou pásky silně lepící a také pásky odolné proti vodě. Ty přežijí i v náročnějším vlhkém prostředí. Zejména pro venkovní použití, kde musí páska odolávat povětrnostním vlivům, jsou prakticky nenahraditelné. Takové pásky bývají někdy i potažené speciální vrstvou, která zabrání rychlému vyblednutí písma. 

Dalšími specifickou vlastností jsou opatřeny pásky plombovací. Ty využijete všude tam, kde chcete zabránit vniknutí do nějaké schránky nebo obalu. Určitě uvítáte nižší cenu plombovacích pásků oproti jiným zabezpečením. A jak fungují? Při pokusu o narušení se potrhají na malé kousky, takže pokus o vniknutí nejde zamaskovat a při kontrole si ho snadno všimnete. 

Oblíbené jsou i fotoluminiscenční a světlo odráživé štítky. Ty se hodí všude tam, kde je horší světlo. V takovém prostředí ušetří čas, pokud na vás štítek „zasvítí“ a usnadní orientaci. Luminiscenční pásky se hodí i pro trochu jiné značení než zde hledáte. Třeba vyznačení nebezpečných hran, nízkých stropů nebo jiných překážek. 

Špičkou na trhu jsou pásky a štítkovače Dymo, vybírat si u nás můžete z široké nabídky jejich štítků stejně jako štítků jiných kvalitních výrobců, třeba Brother a Casio.

EMC v instalaci

Vloženo: 30. 11. 2021