Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

ČNOPK a top firmy posouvají inteligentní infrastrukturu kupředu

29. 5. 2017 | Česko-německá obchodní a průmyslová komora | tschechien.ahk.de/cz/

Chytrá Praha, inteligentní Brno a mezi nimi digitální poušť? Obnoví se hranice, když Česko a Německo nebudou digitálně „kompatibilní“? Ve středu 10. května Česko-německá obchodní a průmyslová (ČNOPK) kick-offem odstartovala TopTéma Inteligentní infrastruktura. Komora, klíčové firmy z průmyslu, startupy, města a obce budou v příštích měsících společně pracovat na tom, aby se inteligentní infrastruktura posunula kupředu.


Jörg Mathew, prezident ČNOPK, vítá hosty v kopuli ČNOPK

Pod střechou ČNOPK se spojila silná sestava globálních hráčů: Bosch, E.on, PRE, Siemens, Škoda Auto a T-Mobile. Vytvořili platformu, která chce přinést nová řešení, technologie a obchodní modely a odpovědi ohledně života v budoucnosti. Tyto inovační procesy budou doprovázet poradenské firmy Deloitte a Roland Berger. „Chceme koncentrovat sílu našich top firem a spojit ji s agilními startupy a městy. Dáme prostor novým synergiím a společně budeme pracovat na flexibilní koncepci, která ukáže, jak může inteligentní infrastruktura fungovat,“ uvedl Jörg Mathew, prezident ČNOPK.

Partnerské firmy na kick-offu představily své vize a možné cesty k jejich realizaci. Startupy z Česka a Německa a zástupci měst Praha a Litoměřice prezentovaly svoje plány pro inteligentní město. Hovořili také o překážkách. Především je třeba rozvinout inovativní myšlení obyvatel a vedení měst.

ČNOPK TopTématem zároveň odstartuje druhý ročník startupové soutěže Connect Visions to Solutions. Inovativní know-how startupů se tak stane součástí inteligentní infrastruktury. Do soutěže se od srpna mohou hlásit startupy z celého světa.

Výsledky platformy a vítězové startupové soutěže budou představeni 23. listopadu na Winners‘ Night v pražské Galerii Mánes. Do té doby budou probíhat inovační workshopy a diskuze s experty.

Tiskové materiály ČNOPK