Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

Čistící utěrky MEWA v systému opakovaného použití přispívají k bezpečnosti zaměstnanců

22. 4. 2020 | MEWA Textil-Service, s. r. o. | www.mewa.cz

V době koronavirové epidemie musí průmyslové společnosti a dílny nabídnout svým zaměstnancům vysoký stupeň bezpečnosti. Kromě vhodného ochranného oděvu, dezinfekčních prostředků, hygieny a čistoty ve výrobních halách by měly být bezpečné i nástroje a pomocné materiály, kterých se zaměstnanci dotýkají. Čistící utěrky nabízené společností MEWA jako součást kompletního systému splňují toto očekávání: praní při 90 °C dokáže spolehlivě eliminovat všechny zdraví škodlivé organismy.


Obr. 1. Utěrky jsou přivezeny přímo na místo použití

V současnosti čelíme mnohým omezením v našem každodenním životě, abychom co nejefektivněji omezili možnosti kontaktu s virem COVID-19. Ekonomiku však nelze zcela zastavit, takže mnoho průmyslových společností a dílen pokračuje dále ve výrobě nebo poskytování služeb. Také stroje se musí i nadále čistit, aby se zachovala jejich funkčnost. Otázka tedy zní: čisticí hadry, utěrky MEWA nebo jednorázové papírové utěrky - co je z hygienického hlediska lepší?


Obr. 2. V kontejnerech najdete připravené vždy čisté utěrky

Německá společnost MEWA, která nabízí firmám již více než 100 let systém čistících utěrek v kompletním servisu, je v této oblasti odborníkem. Utěrky MEWA se dodávají v uzavřených bezpečnostních kontejnerech SaCon až ke dveřím továrny. A to dokonce i v dobách koronavirové epidemie - MEWA je totiž dodává na potřebná místa a společnostem relevantním z pohledu zajištění dalšího zásobování. Společnost MEWA tyto kontejnery odveze, utěrky ve svých závodech důkladně vypere a potom je dodá čisté zpět svým zákazníkům. "V našich pracích linkách se utěrky perou při teplotě 90 °C po dobu nejméně 15 minut, čímž se zničí všechny bakterie a mikroorganismy. To umožňuje manipulovat s našimi utěrkami bez obav přímo z kontejnerů SaCon," říká Antonín Krejčí, jednatel společnosti MEWA Textil-Service, s.r.o.


Ob. 3. a 4. Utěrky se perou v automatických systémech

Na rozdíl od jednorázových systémů je toto řešení také trvale udržitelné - textilní utěrky se nadále vyrábějí v Německu a po vyprání je lze mnohokrát opakovaně použít. Případný výpadek v dodávkách utěrek je tak vyloučen. Vedoucí pracovníci se mohou jako zákazníci MEWA věnovat důležitějším úkolům: čistící utěrky jsou vždy včas a v požadovaném množství tam, kde jsou právě potřeba. Náklady na tuto službu jsou stanoveny dopředu a její využití je pro společnost současně efektivní, protože zaměstnanci mohou úklid a čištění provádět důkladně.

Tiskové materiály MEWA Textil-Service