Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

Chytrá zásuvka EVOLVEO Porta U2 rozšiřuje možnosti chytré domácnosti

19. 6. 2019 | EVOLVEO | www.evolveo.com/cz

Chytrá zásuvka EVOLVEO Porta U2 je plně lokalizovaná pro české i slovenské prostředí. Pro ovládání slouží originální mobilní aplikace, do které je možné připojit další chytré zásuvky pro komplexní ovládání a řízení. Zásuvka pracuje zcela nezávisle, pro přenos informací a dat využívá pouze WiFi připojení. Díky svým parametrům (16A relé, zátěž 3 680 W) „zkrotí“ i přímotopy a další zařízení s vysokým příkonem. Mezi základní funkce chytré zásuvky Porta U2 patří programovatelné dálkové ovládání zapínání a vypínání, individualizovaná ochrana proti přetížení a sledování spotřeby.

Ovládání a připojení

EVOLVEO Porta U2 se ovládá přes mobilní aplikaci (Android nebo iOS), aplikace je plně lokalizovaná pro české a slovenské prostředí. Zapojení, nastavení a ovládání je velice jednoduché. Je potřeba mít jen WiFi router s připojením k internetu. Pro používání chytré zásuvky EVOLVEO Porta U2 není potřeba žádná další brána (gateway), zásuvka pracuje samostatně, pouze přes WiFi.  Porta U2 je vybavena vlastním sledováním úrovně WiFi signálu. Aplikace při nastavování informuje o tom, zda je signál z routeru dost silný pro spolehlivé ovládání zásuvky.

Interní paměť

Zásuvka má vlastní paměť, při výpadku elektrického proudu a jeho obnovení se zásuvka sama zpět přihlásí do WiFi sítě a bude pokračovat dle předcházejícího programu. Veškeré naměřené hodnoty spotřebiče se ukládají do interní paměti zásuvky, v případě výpadku elektrického proudu a po jeho obnovení zásuvka pokračuje dále dle nastaveného programu. Zásuvku je možné sdílet navzájem mezi dalšími uživateli v rámci EVOLVEO aplikace. Stav zapnutí a vypnutí zásuvky je signalizován pomocí LED osvětlení na přední straně zásuvky.

Rozvrh, časové a podmínkové funkce

Pomocí aplikace je možné vytvářet časový harmonogram spínání a vypínání připojeného spotřebiče nebo jednoduše nastavit odpočet času, za kdy se má zásuvka vypnout nebo zapnout.

Systém ochrany proti přetížení

Chytrá zásuvka EVOLVEO Porta U2 umožňuje nastavit mezní hodnoty pro ochranu spotřebičů, například při překročení odběru elektrického proudu nebo napětí. Zásuvka spotřebič odpojí a aplikace pošle upozornění na mobilní telefon.

Sledování spotřeby elektrické energie

Chytrá zásuvka je vybavena systémem sledování spotřeby, online zobrazuje aktuální napětí v síti, aktuální odběr proudu spotřebiče, a hlavně celkovou spotřebu zapojeného spotřebiče. Při zadání ceny za elektřinu je možné sledovat celkové náklady v přehledném grafu za jednotlivé dny a měsíce. Výpis je možné exportovat do souboru csv a s daty dále pracovat třeba v programu Excel.

Dostupnost
Chytrá zásuvka EVOLVEO Porta U2 je dostupná prostřednictvím sítě internetových obchodů a vybraných prodejců.

Tiskové materiály EVOLVEO