Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

ČEZ vstoupil do německé Sonnenbatterie

12. 7. 2015 | ČEZ Nová enetgetika | www.invencapital.cz

INVEN CAPITAL, společnost založená Skupinou ČEZ za účelem investic v oblasti inovativních energetických řešení, získal podíl v Sonnenbatterie, která se zabývá vývojem, výrobou a prodejem inteligentních bateriových systémů skladování energie. Společnost sídlící v Bavorsku je díky svému unikátnímu a spolehlivému řešení světovým lídrem v technologiích skladování energie ze solárních panelů a dalších obnovitelných zdrojů energie pro domácnosti a komerční klientelu. INVEN CAPITAL investoval do Sonnenbatterie formou navýšení základního kapitálu firmy společně se SET Ventures, Munich Venture Partners a společností eCAPITAL.

„Vstupem do společnosti Sonnenbatterie naplňujeme jeden z hlavních pilířů strategie ČEZ, jenž spočívá v rozvíjení našich aktivit v oblasti decentralizované energetiky a obnovitelných zdrojů. Jde také o významný milník v realizaci našich záměrů v Německu i v regionu střední Evropy,″ sdělil Daniel Beneš, generální ředitel ČEZ. 

Sonnenbaterie a Inven Capital„INVEN CAPITAL jsme založili, abychom využili podnikatelských příležitostí, které nabízejí inovativní energetická řešení. INVEN CAPITAL, který má dnes v oblasti nové energetiky v hledáčku další akviziční cíle v ČR i v zahraničí, se stane zdrojem a inkubátorem pro inovativní produkty a služby, jež v budoucnu plánujeme nabídnout milionům zákazníků Skupiny ČEZ,″ dodal Daniel Beneš. 

Společnost Sonnenbatterie dosud prodala zhruba 8 tisíc inteligentních systémů skladování energie. Její tržby každým rokem rostou více než dvojnásobným tempem. INVEN CAPITAL poskytl společnosti růstový kapitál a získal minoritní podíl s nárokem na zástupce ve vedení firmy. „Naším záměrem bylo nalézt partnera, který podpoří naši rozvojovou strategii na trzích v Evropě i v severní Americe. Vítáme vstup INVEN CAPITAL do společnosti Sonnenbatterie, protože za ním stojí významná evropská energetická společnost ČEZ, která disponuje dostatečným kapitálem a specifickým know-how v energetice včetně přímého přístupu k zákazníkům, kteří mají chuť podílet se na rozvoji obnovitelných zdrojů a decentralizované energetiky,″ uvedl Christoph Ostermann, zakladatel a generální ředitel společnosti Sonnenbatterie. 

Vývoj v energetice ukazuje, že světová poptávka po skladování energie významně poroste. Podíl domácností, které si spolu se solárními panely pořizují i bateriový systém skladování energie, se každým rokem zvyšuje. Podle odhadů americké technologické společnosti IHS dosáhnou v roce 2017 světové tržby z prodeje systémů skladování energie 10 miliard USD. 

„Produkce společnosti Sonnenbatterie významně stoupá a momentálně má díky unikátní distribuční síti vyprodáno na rok dopředu. Její bateriové systémy jsou spolehlivé a na trhu již zavedené.  Cena produktů je o 30 až 50 % nižší než ostatní řešení dostupná na trhu, což Sonnenbatterie zaručuje významnou konkurenční výhodu,″ zdůraznil Petr Míkovec, generální ředitel INVEN CAPITAL. 

Systémy skladování energie dokážou akumulovat energii ze solárních panelů přes den, kdy svítí slunce, a tuto energii pak poskytnout ve špičce, která u většiny domácností nastává večer, kdy slunce už nesvítí. Řešení od společnosti Sonnenbatterie snižuje domácnostem roční výdaje za dodávku elektřiny až o 80 %, čímž zaručují spotřebitelům vysokou míru soběstačnosti a chrání je před růstem cen elektrické energie.

Více o SONNENBATTERIE
Více o INVEN CAPITAL 

 Tiskové materiály ČEZ, a.s.
Image Credit: Sonnenbatterie

INVEN CAPITAL (ČEZ Nová energetika)

INVEN CAPITAL (ČEZ Nová energetika)
Pod Křížkem 1773/2
Praha 4 - Braník
147 00
www.invencapital.cz

EMC v instalaci

Vloženo: 30. 11. 2021