Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

ČEZ Distribuce se cvičně bránila kybernetickému útoku

29. 12. 2018 | ČEZ, a. s. | www.cez.cz

Hrozba kybernetických útoků je v poslední době stále častěji skloňované téma. Hned třináct specialistů z ČEZ Distribuce zodpovědných za kybernetickou bezpečnost v oblasti technologických systémů mělo možnosti si vyzkoušet, jak by se proti nim dokázalo bránit. Týdenní výcvik pořádali experti ze společnosti CyberGym Europe.

Samotný výcvik byl zaměřen na seznámení s aktuálními trendy v oblasti kybernetické bezpečnosti IT a OT systémů. Hlavní důraz byl kladen na praktický nácvik zaměřený na schopnost reagovat adekvátně při kybernetickém útoku, který je cílený na technologické systémy společnosti ČEZ Distribuce. Trénink byl koncipován jako kombinace teoretických přednášek pro rozšíření znalostí z oblasti aktuálních trendů v kybernetické bezpečnosti a zejména praktického ověření reakcí na kybernetické (hackerské) útoky.

„Výstupem je ověření zavedených postupů k zajištění kybernetické bezpečnosti společnosti. Do budoucna se budeme připravovat na ochranu kritické infrastruktury a kritické informační infrastruktury, abychom co nejvíce eliminovali možnosti případných útoků a jejich dopadu na core business společnosti,“ říká Radomír Valica, bezpečností ředitel společnosti ČEZ Distribuce.

Kybernetická bezpečnost je dnes vnímána jako součást zabezpečení v oblasti informační bezpečnosti s dopadem na provoz IT a OT systémů. Cílem kybernetické bezpečnosti je zajistit komplexní ochranu aktiv participujících a podporujících business cíle společnosti s důrazem na plnění legislativních požadavků definující povinnosti subjektů určených správou a provozem kritické informační infrastruktury.

Společnost ČEZ Distribuce si je plně vědoma nutnosti budování systému řízení postupnými a koncepčními kroky, založenými na zapojování všech zaměstnanců do ochrany aktiv a aktivní podpory vedení společnosti. Letos ČEZ Distribuce obdržela již po čtvrté v řadě osvědčení „Bezpečný podnik“, které uděluje Ministerstvo práce a sociálních věcí.

Tiskové materiály ČEZ