Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

Český Siemens na veletrhu MSV 2017

4. 10. 2017 | Siemens, s.r.o. | www.siemens.cz

Společnost Siemens ČR se již po devětapadesáté představí na Mezinárodním strojírenském veletrhu 2017, nejvýznamnějším průmyslovém veletrhu ve střední Evropě, který se uskuteční 9. až 13. října na výstavišti v Brně. I tento rok je hlavní tématem společnosti Siemens digitalizace. Firma bude prezentovat svůj kompletní sortiment řešení pro oblast stavby obráběcích a výrobních strojů.

Pod hlavní mottem Digitalizujeme svět obrábění představí český Siemens v jedné z největších expozic veletrhu v hlavním pavilonu P ve stánku č. 19 výhody, které digitalizace přináší jak koncovým uživatelům obráběcích strojů, tak i jejich výrobcům. Celá prezentace bude zaměřená na rozsáhlý integrovaný soubor kompletních řešení pro digitalizaci výroby, a to od prvotního návrhu stroje, přes jeho zkonstruování až po uvedení do provozu a zajištění servisu.

Potenciál digitalizace pro oblast obráběcích strojů

Siemens jako jediný na světě nabízí kompletní řešení, které podnikům umožňuje navrhnout celý konstrukční a výrobní proces obráběcího stroje a optimalizovat výrobní provozy ve virtuálním světě pomocí tzv. digitálního dvojčete. Díky unikátnímu sortimentu Siemens, který zahrnuje softwarové systémy i automatizační technologie pokrývající celý hodnotový řetězec produktu či výroby, mohou výrobci již nyní digitalizovat celý svůj vývojový a výrobní proces.

Návštěvníci expozice Siemens uvidí praktické ukázky toho, jak mohou výrobci obráběcích strojů díky digitalizaci svých provozů výrazně posílit flexibilitu, efektivitu a bezpečnost výroby a zároveň omezit náklady a zkrátit dobu uvedení výrobku na trh.

Propojení reálného a digitálního světa

Výhody digitalizace ukáže Siemens mimo jiné na prototypu multifunkčního obráběcího centra MCU450 společnosti KOVOSVIT MAS, a. s. Návštěvníci expozice se prostřednictvím stroje seznámí s koncepcí digitalizace Siemens, a to především s nejmodernějšími softwarovými opcemi a rozšířenými systémy Sinumerik Integrate a s ovládacími obrazovkami Sinumerik Operate v nové softwarové verzi 4.8.

Siemens ve své expozici dále předvede, jak funguje virtuální zprovoznění a jak dosáhnout vyšší kvality, efektivity a rychlejšího uvedení stroje do provozu. Návštěvníci se mohou těšit na digitální dvojče skutečného obráběcího stroje strojírenské firmy TOSHULIN, a. s. Stroj bude virtuálně zprovozněn v programu NX Mechatronics Concept Designer (MCD), který dovoluje věrně simulovat fyzikální prostředí reálného světa, a ověřit tak mechanické i dynamické chování stroje a automatizační programy a postupně odstranit konstrukční nedostatky.


Vyšlo v časopise Elektro č. 10/2017 na straně 54. 
Tištěná verze – objednejte si předplatné: pro ČR zde, pro SR zde.
Elektronická verze vyšlých časopisů zde.

EMC v instalaci

Vloženo: 30. 11. 2021