Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

ČEPS zmodernizovala vedení spojující rozvodny Mírovka a Čebín

9. 1. 2020 | ČEPS, a.s. | www.ceps.cz

Společnost ČEPS dokončila modernizaci převážné části vedení V422 mezi rozvodnami Mírovka v Kraji Vysočina a Čebín v Jihomoravském kraji. Rekonstrukce, která probíhala od srpna 2019, navázala na realizaci zaústění vedení V413 do rozvodny Mírovka a pomohla dále zvýšit bezpečnost a spolehlivost přenosové soustavy ČR.  

V rámci modernizace úseku vedení V422 o délce 75 km byly vyměněny izolátory a fázové vodiče, které se již nacházely na hranici životnosti. ČEPS dále nainstalovala nová zemnící a kombinovaná zemnící lana, proběhla rovněž oprava a zesílení stožárových konstrukcí. Modernizace vedení V422 přispěje k posílení bezpečných a spolehlivých dodávek elektrické energie v obou zmíněných krajích i celkové spolehlivosti přenosové soustavy.

„Realizace této investiční akce si vyžádala přibližně 350 mil. Kč. Zbývající část vedení o délce 13 km bude modernizována v letech 2023–2024,“ říká Stanislav Votruba, člen představenstva ČEPS pověřený řízením úseku Správa, provoz a údržba PS.

Rekonstrukce vedení V422 je součástí rozsáhlého investičního programu společnosti ČEPS. Jeho cílem je obnova a rozvoj přenosové soustavy ČR tak, aby byla připravena na rostoucí nároky spojené s dynamickým vývojem energetického sektoru. 

Tiskové materiály ČEPS