Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

Časopis Elektro pořádá soutěž o 5 stavebnic BOFFIN 300 (kufr) v hodnotě 890,- Kč!

28. 11. 2011 | |

Znáte stavebnice BOFFIN? Elektronické stavebnice BOFFIN splňují všechny podmínky pro edukativní hračky. Lze je pořídit v několika verzích, které se odlišují počtem součástí, a tím i počtem realizovatelných projektů. Základ stavebnice tvoří plastová deska, na níž se přicvakávají jednotlivé moduly se součástkami.

Sestavování přístrojů je se stavebnicí BOFFIN snadné a spolehlivé – provádí se podle přiložených barevných schematických předloh. Kontakty jsou vyřešeny patentkami tak, že vodiče a součástky je možné ihned spojit i rozebrat. Každá elektronická součástka je vestavěna do samostatného modulu s kontakty. Modul je zřetelně označen schematickou značkou i písmenným označením, takže uživatel nemusí zkoumat, zda jde o kondenzátor, rezistor, tranzistor nebo diodu. To se dozví při zapojování – prostě jen tak mimochodem při hře. Mimo jmenované součástky obsahují stavebnice takové užitečné díly jako displej LED, ampérmetr či mikrofon, ale i ty nejzákladnější: spínač, žárovku atd. S největší verzí stavebnice lze sestavit až 750 různých projektů, jako jsou AM či FM rádio, ampérmetr nebo třeba detektor lži.

V soutěži časopisu ELEKTRO můžete vyhrát jednu z pěti stavebnic BOFFIN 300 (tři sta projektů) v kufrovém balení, v hodnotě 890,- Kč, které do soutěže věnovala společnost ConQuest, a. s. Stačí být předplatitelem časopisu ELEKTRO a vyplnit soutěžní kupon ZDE. Pokud nejste předplatiteli a rádi byste soutěžili, zaškrtněte v kuponu políčko pro objednávku ročního předplatného. Předplatné na rok stojí 624,- Kč.



http://www.boffin.cz/






EMC v instalaci

Vloženo: 30. 11. 2021