Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

CANDELA 2019 – 7. ročník konference o veřejném osvětlení

1. 3. 2019 | B.I.D. services s.r.o. | www.bids.cz

Jsou opravdu dominantním zdrojem rušivého světla soustavy veřejného osvětlení jak poslední dobou slýcháme z médií?

Jaký je vývoj dotační politiky? Jak se poučili státní zástupci z minulých připomínek zástupců měst a obcí k dotacím? Začne k tomu stát přistupovat komplexněji?

Co etika obchodníků, kteří zaplavují trh novými „ekologickými“ technologiemi a straší zdravotními komplikacemi?

Najdou odborníci a státní správa rovnováhu mezi ekologičností a bezpečností?  Kde je?

Co říká k osvětlení  veřejného prostoru Policie ČR  ve vztahu k nočnímu provozu? 

Jak se v tom má město či obec, kteří jsou ve výsledku zodpovědní za rekonstrukci soustavy veřejného osvětlení, zorientovat?  

Nejen tyto otázky si zodpovíme dne 5.3. v hotelu Olympik v Praze na 7. ročníku konference CANDELA 2019. Organizátorem konference Candela 2019 je společnost B.I.D. services, která tvoří konference už téměř 20 let.

Vystoupí zde přední akademická a odborná veřejnost a sdělí své zkušenosti z ČR i ze zahraničí. Uslyšíte i zástupce měst a obcí a jejich zkušenosti s výběremsoustav veřejného osvětlení při rekonstrukcích. Budeme se věnovat aktuálně diskutovaným otázkám soustav veřejného osvětlení komplexně.Budeme mluvit i ofinancování nejen z Programu EFEKT, o úsporách. Své poznatky také sdělí skupina řešitelského výzkumného týmu, který pracuje na výzkumném úkolu Ministerstva vnitra,,Analýza viditelnosti účastníků silničního provozu za účelem zvýšení jejich bezpečnosti za soumraku a v noci“.

Za města a obce chci upozornit na vystoupení pana Tomáše Jílka, předsedy představenstva ze společnosti Technologie hlavního města Prahy, který bude mluvit o prvním roce správy pražské soustavy veřejného osvětlení v městském dresu. Bude to jako vždy zajímavé a pro konferenci přínosné. Tentokrát se dozvíme i nové informace, které ještě nezazněly.

Konferenci moderuje Jiří Hochman (Institut pro rozvoj měst a obcí), dále vystoupí Ing. Vladimír Sochor (Ministerstvo průmyslu a obchodu), Anna Pasková, MBA (Ministerstvo životního prostředí), Mgr. František Kubeš (Ministerstvo pro místní rozvoj), Doc. Ing. Tomáš Novák, PhD. (VŠB-TU Ostrava), Kp. Ing. Pavel Fiala, PhD. (Policie ČR), Jiří Tesař (Česká společnost pro osvětlování), Ing. Tomáš Maixner (Institut pro rozvoj měst a obcí, soudní znalecv oboru osvětlování), Prof. Ing. Karel Sokanský, CSc.

Tiskové materiály B.I.D. services