Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

Audi Urban Future Award 2014 – moderní městská mobilita interdisciplinárně

23. 5. 2014 | |

Co se stane, když se IT specialisté pustí do městského plánování? A co když plán regulace dopravy ve městě navrhnou etnografové? Jak budou naše města vypadat, když autory designu ulic budou biologové? již brzy dostaneme řadu zajímavých podnětů s velkým potenciálem ke zlepšování městského života. To je totiž poslání Audi Urban Future Award 2014. Čtyři týmy ze čtyř měst – Bostonu, Mexika, Soulu a Berlína pracují na čtyřech projektech – každý z jiné oblasti městského plánování a zaměřený na jiné téma budoucnosti městské mobility.

V roce 2014 Audi Urban Future Award poprvé oslovila multidisciuplinární týmy z celého světa: architekty, urbanisty, přírodovědce a humanitní učence, datové specialisty a průmyslové designéry, aby společně pracovali na vytvoření budoucnosti měštské mobility – s využitím znalostí inteligence roje, mimiker, ale také za pomoci crowdsourcingu, teorie her a počítačové simulace, vytvoří 4 týmy ve čtyřech městech 4 unikátní projekty věnované městské mobilitě.

Když byla Audi Urban Future Award vypsána poprvé v roce 2010, měli renomovaní architekti vytvořit vizionářský scénář o budoucnosti mobility. V roce 2012 se zpřesnilo zadání: pět týmů z různých částí světa mělo navrhnout koncepty mobility pro regiony, odkuýd pocházeli. Letos Audi Urban Future Award zaznamená další skok, když budou špičkoví zkoumat z pohledu svých oborů vzájemnou interakci mezi městy a auty.

V říjnu mezinárodní porota vybere, který z týmů se stane výhercem Audi Urban Future Award 2014 a s ní 100 000 odměny EURO. Mezi tím budou všechny týmy ve vysokém pracovním tempu dokončovat své koncepty. Členové týmů budou osobně informovat o svých pokrocích a o tom, jak postupují jejich projekty.

Sledujte blog Audi Urban Future Award 2014