Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

Analyzátor kvality elektřiny s nepřetržitým záznamem Elspec PURE Black Box

22. 5. 2018 | Blue Panther, s. r. o. | www.blue-panther.cz

Analyzátor kvality PureBB je pokročilý analyzátor kvality energie, pracující ve třídě A, z produkce firmy Elspec. Liší se od většiny ostatních podobných zařízení, která zaznamenávají pouze události překračující limity stanovené příslušnými energetickými normami (jako např. EN 50160).

PureBB je snadno použitelné zařízení typu plug and play, které nepřetržitě zaznamenává čtyři napětí a čtyři proudy rychlostí 256 vzorků za periodu a díky integrované patentované kompresní technologii PQZIP je doba záznamu více jak jeden rok.

Všechny parametry kvality sítě jsou zaznamenávány bez jakéhokoliv předchozího nastavení jakýchkoliv rozhodovacích hodnot nebo konfigurace nahrávání. Díky tomuto řešení má uživatel k dispozici klasické výsledky zachycených událostí podle požadavků normy, ale současně i průběžný záznam všech napětí a proudů za celé měřené období. Tím je možné ověřit kdykoliv dodatečně kterýkoliv parametr sítě s přesností třídy A, bez nutnosti opakovat měření.

PureBB umí více než 5 000 parametrů kvality elektrické energie, jako jsou RMS, THD, výkony, účiník, power faktor, nevyvážení i harmonické až do 128. Také umí inter harmonické a mnoho dalších volitelných parametrů.

Zařízení je k dispozici ve dvou verzích: jedno- a třífázové.

PureBB je navržen tak, aby detekoval jakoukoli událost, která se vyskytla v energetickém systému. Je schopen nepřetržitě zaznamenávat průběhy i tvar vlny signálu. Ukládá souhrnné protokoly včetně počátečního a koncového času, trvání, závažnosti a velikosti události. Při použití zařízení PureBB využívá technologii super kondenzátoru umožňující kontinuální záznam i během krátkých přerušení dodávky elektřiny. Analyzátor je dodáván s podpůrným software PQSCADA Sapphire, což je otevřená, plně programovatelná platforma pro správu dat, jejich vyhodnocení a reporting.


Vyšlo v časopise Elektro č. 5/2018 na straně 51. 
Tištěná verze – objednejte si předplatné: pro ČR zde, pro SR zde.
Elektronická verze vyšlých časopisů zde.

EMC v instalaci

Vloženo: 30. 11. 2021