Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

AMPER – svět nejmodernějších technologií

13. 11. 2014 | |

Organizátor veletrhu – společnost Terinvest intenzivně pracuje na přípravách 23. ročníku veletrhu AMPER. Tento každoroční svátek všech elektrotechniků se bude konat v termínu 24. – 27. 3. 2015 na brněnském výstavišti, které vystavovatelům nabízí kvalitní veletržní servis na evropské úrovni a zázemí nejmodernějších hal P, F a V.

Aktuální vývoj dává tušit, že připravovaný veletrh AMPER v roce 2015 má potenciál být ještě úspěšnějším než ročník minulý, na němž se prezentovalo 632 vystavovatelů, z toho 157 ze zahraničí (25 % z celkového počtu). Moderní haly P, F a V byly využity na 14.300 m2 čisté výstavní plochy. Není překvapením struktura zahraničních vystavovatelů, kterou tvoří především firmy sousedních států (Slovensko, Německo, Rakousko, Polsko). Pravidelně se veletrhu účastní také vystavovatelé Švýcarska, Maďarska, Itálie, Ruska, Tchaj-wanu, Číny, Koreje a dalších zemí. Na veletrh AMPER 2015 je přihlášeno 400 nových i tradičních vystavovatelů (stav k 31. 10. 2014).

Obor elektroinstalační techniky bude zastoupen společností OBO BETTERMANN, která v r. 2011 oslavila 100 let svého úspěšného celosvětového působení na trhu. Jejich provázaná řešení vytvářejí elektrotechnickou infrastrukturu budov v nejrůznějších projektech po celém světě. Svět nejmodernějších technologií představí společnost ABB, světová špička v oblasti automatizace a energetiky, poskytující služby průmyslovým podnikům, výrobcům a distributorům energií. ABB má kolem 150 000 zaměstnanců přibližně ve sto zemích světa, v ČR působí v 8 lokalitách a zaměstnává více než 3 300 osob.

Aktuální nabídka inovativního sortimentu průmyslové elektrotechniky a elektroniky bude ke zhlédnutí na stánku společnosti PHOENIX CONTACT nebo společnosti WAGO Elektro, lídra světového trhu v oblasti pružinový svorkových spojů. Wago Elektro vyvíjí, vyrábí a prodává inovativní komponenty pro průmysl, procesní techniku a automatizaci budov. Širokou paletu výrobků z oblasti senzoriky, automatizace, elektroinstalace, rozváděčové techniky, pohonů a energetických zdrojů bude prezentovat společnost SCHMACHTL CZ. Nebude chybět ani tradiční český výrobce elektroinstalačního úložného materiálu a kabelových nosných systémů společnosti KOPOS KOLÍN nebo společnosti ELKO EP, jejíž zástupci představí novinky v pestré škále tradičních modulových přístrojů, inteligentní elektroinstalaci iNELS nebo dostupnost bezdrátového systému.


Pohled na expozici společnosti Kopos Kolín v hale P

Bezdrátová řešení elektroinstalace představí také společnost Enika, která patří k nejvýznamnějším výrobcům v ČR s distribuční sítí v mnoha zemích světa. Svůj výrobní program stykačů, ochranných a časových relé, vačkových spínačů a spouštěčů motorů bude prezentovat také firma Elektropřístroj nebo společnost IES, která se v oblasti elektrotechniky vyprofilovala ve významného distributora renomovaných značek. Mimo vlastních dodávek zajišťuje také technické poradenství, školení, komplexní řešení v oblasti inteligentních budov a další služby. Na veletrhu AMPER najdete také expozici společnosti Elektro-System-Technik, která se zabývá prodejem elektrotechniky, komunikačních a řídicích systémů, vzduchotechniky a kabelů. Všechny tyto společnosti z oboru elektroinstalační techniky budou prezentovány v hale P

.
AMPER 2014 – pohled na halu P

V dalších tradičních oborech veletrhu, jakými jsou elektroenergetika, automatizace, vodiče a kabely, měřicí a zkušební technika, zabezpečovací technika, osvětlení, pohony a výkonová elektronika, elektronické součástky a moduly, se budou prezentovat společnosti jako např. SIEMENS, Tritón Pardubice, TURCK, Omron Electronics, LAPP KABEL, KOČÍ – VALÁŠEK, HARTING, FOXON, DCK HOLOUBKOV BOHEMIA, BALLUFF CZ, Beckhoff Česká republika, ifm electronic, SENO a další neméně významné firmy.

Veletrh AMPER stabilně láká k návštěvě přes 40 000 návštěvníků z řad odborné veřejnosti (elektrotechnici, technici, vedoucí pracovníci, projektanti, konstruktéři, vývojáři), managementu firem, studentů technických oborů a fandů z oblasti elektrotechniky. Celých 10 % návštěvnosti tvoří zahraniční účastníci.

Kromě expozic vystavovatelů, je nedílnou součástí veletrhu odborný doprovodný program tvořený semináři, konferencemi, školeními, specializovanými fóry a setkáními, který zasahuje do všech nomenklaturních oborů zastoupených na veletrhu a na jehož přípravě organizátoři veletrhu spolupracují s více než dvěma sty mediálních a odborných partnerů z ČR i ze zahraničí.

Prestižní událostí v rámci veletrhu AMPER je tradiční soutěž ZLATÝ AMPER o nejpřínosnější exponát veletrhu, kdy odborná komise hodnotí inovativní exponáty, které svými parametry dosahují světové úrovně. Cílem hodnocení v soutěži je identifikovat a ocenit exponáty, které nejlépe využily inovativní výsledky výzkumu a vývoje při návrhu a výrobě nového konkurenceschopného komerčního produktu na trhu.

Veletrh AMPER svým vystavovatelům přináší ideální prostor pro navázání nových obchodních vztahů, posílení image značky, upevnění konkurenční pozice firmy a vztahů se stávajícími zákazníky a v neposlední řadě i efektivní prezentaci a propagaci novinek nejen na samotném veletrhu, ale také prostřednictvím odborných mediálních partnerů veletrhu a na webu amper.cz. Efekt samotného veletrhu tak přesahuje hranice výstaviště i termín jeho konání. Kvalitní základna spokojených vystavovatelů a množství návštěvníků potvrzuje veletrhu statut jedničky v oblasti elektrotechniky v ČR, která svým obchodním významem zasahuje do celé střední a východní Evropy.

Více informací naleznete na www.amper.cz


Terinvest, spol. s r.o. 
Bruselská 266/14 
Praha 2
120 00

tel: +420 221 992 100
e-mail: amper@terinvest.com
www.terinvest.com  

EMC v instalaci

Vloženo: 30. 11. 2021