Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

Amazon překvapil s reproduktorem

13. 11. 2014 | Amazon | www.amazon.com

Amazon od včerejška nabízí reproduktor ovladatelný lidským hlasem. Zařízení se jmenuje Echo. Zatím jej mohou objednat jenom ti, kdo dostanou speciální dedikovanou nabídku. Černý válcovitý reproduktor je bez přestání připojen k cloudu a dokáže přehrávat hudbu, číst zprávy či předpovědi počasí a poskytovat několik dalších služeb, kdykoliv si o to řeknete. 

Echo rozpozná váš hlas a vlastně je to taková Siri vložená do malého reproduktoru. Má sedm mikrofonů a hlasu rozumí dokonce i tehdy, přehrává-li zrovna hudbu. Audio se z echa šíří ve 360 stupních, aby se zvukem rovnoměrně naplnila celá místnost. Hudbu si může brát z Amazon Prime Music, iHeartRadio nebo TuneIn Plus. Echo je kompatibilní s bluetooth rozhraním. Doprovodné aplikace pro smartphony s operačním systémem Android a Fire OS pomohou uživatelům ovládat reproduktor, ale všichni ostatní, včetně iOS uživatelů jej budou muset ovládat přes internetový prohlížeč.

Echo dokáže s uživateli i konverzovat. Můžete mu pokládat jednoduché otázky a dostanete odpovědi na základě údajů na Wikipedii. Google Now, Siri a Cortana toto samozřejmě umějí, ale jsou uvězněny ve vašem telefonu. Amazon si proto usmyslel, že místo pro něco takového je i ve vašem obýváku. Asistent Amazonu který je duší Echa má i své jméno: Alexa. Tak na něj voláte, kdykoliv chcete speaker probudit. Aby zařízení skutečně zůstávalo ve vašem obýváku, není možné ho napájet z baterií.

Více informací Amazon.com, původní článek Verge.com
Obrázek: Amazon
 

EMC v instalaci

Vloženo: 30. 11. 2021