Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

ABB řešení pro řízení výroby získalo Zlatý Amper 2018

21. 3. 2018 | ABB s.r.o. | www.abb.com

Společnost ABB obdržela prestižní cenu Zlatý Amper 2018 za ABB Ability™ Manufacturing Operations Management, který umožňuje výrobcům proměňovat data ze zařízení na informace pro rozhodování.

ABB je technologický průkopník a globální lídr v oblasti výrobků pro energetiku, robotiky, pohonů a průmyslové automatizace. Na veletrhu Amper 2018 společnost ABB představila řadu řešení a výrobků ze svého digitálního portfolia ABB Ability.

ABB řešení pro řízení výroby získalo Zlatý Amper 2018

Řešení ABB Ability je založeno na inovativních technologiích a zkušenostech ABB a více nežčtyřiceti letech vedoucího postavení v oblasti digitalizace v průmyslu. ABB Ability pomáhá zákazníkům v odvětvích energetiky, průmyslu, dopravy a infrastruktury vytvářet nové, ale i zdokonalovat stávající, procesy zpřístupněním potřebných dat a optimalizací plánování a řízení provozu v reálném čase.

„Jsme velmi rádi, že se nám podařilo získat prestižní ocenění Zlatý Amper 2018 za řešení ABB Ability Manufacturing Operations Management (MOM), který, jak vyplývá z našich případových studií, díky efektivnímu plánování přináší našim zákazníkům v průměru 10 – 20 % zvýšení celkové efektivnosti zařízení (OEE) a 9% snížení nedokončené výroby,“ uvedla Tanja Vainio, generálníředitelka ABB Česká republika. „Optimalizace výrobních procesů pomocí MOM vede k omezení odpadu při výrobě o 42 % a významným přínosem je také automatizace rutinních operací, díky níž dosahují zákazníci na administrativních nákladech úspory ve výší až 47 %.“

Řešení Manufacturing Operations Management pro procesní a výrobní informace

Složitost automatizačních systémů i průmyslových podniků neustále roste. Zákazníci vyžadují pružnější výrobu ve větších konsolidovaných výrobních závodech s nasazením menšího počtu zaměstnanců a potřebují více informací o provozu a účinnosti výroby. Ukládání a předávání dat navíc musí být spolehlivé, kyberneticky zabezpečené a musí disponovat vysokou kapacitou. Řešením ABB Ability Manufacturing Operations Management společnost ABB odpovídá právě na tyto potřeby.

Je to souborné softwarové řešení, které zajišťuje koordinaci procesů a komunikaci přes webové služby. Řešení je plně integrované s decentralizovanými řídicími systémy (DCS) a podnikovými systémy pro řízení zdrojů (ERP). Umožňuje zpracovávat a analyzovat big data pocházející z různých míst v rámci výrobního závodu a proměňovat je na přesné informace, které operátorům i managementu dovolují správně a rychle se rozhodovat, pohotově reagovat na změny a nepřetržitě optimalizovat a zlepšovat výrobní proces.

Toto škálovatelné a modulárnířešení je založené na platformě, která zahrnuje všechny služby nutné pro veškeré průmyslové aplikace. Samotné moduly pokrývají všechny důležité funkce, tj. procesní informace, výrobní informace, energy management a zejména řízení a optimalizaci výroby.

Tiskové mateirály ABBBA Consulting