Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

ABB představuje nejnovějšího člena rodiny YuMi

30. 11. 2017 | ABB, s.r.o. | www.abb.cz

Na základě úspěchu robota YuMi® s dvěma rameny, který jako první dokáže skutečně spolupracovat s člověkem, představuje ABB kolaborativního robota s jedním ramenem. Robot kombinuje špičkové parametry a technologie s minimálními nároky na prostor.

ABB na Mezinárodním veletrhu robotiky (iREX) v Tokiu představuje nejnovější kolaborativní robot s jedním ramenem. Jak již název naznačuje, kolaborativní roboty ve výrobních závodech spolupracují s lidmi za účelem zvýšení produktivity a podporují přechod k postupné individualizaci. Robot bude uveden na trh v roce 2018.


Per Vegard Nerseth a Sami Atiya s robotem YuMi®

Stejně jako YuMi, robot pro montáž malých součástí uvedený v roce 2015, má nový robot nosnost 500 gramů, díky kompaktním rozměrům se snadno začlení do stávajících výrobních linek a zvyšuje produktivitu. Nový robot se programuje naváděním (tzv. lead-through programming), takže operátoři nepotřebují speciální školení.

„Úspěch robotu YuMi překonal naše očekávání. Robot byl původně určen pro montáž malých součástí, ale ukázalo se, že je výjimečně všestranný. Dokáže složit Rubikovu kostku, připravovat suši i dirigovat orchestr. Na základě výrazného úspěchu robotu YuMi očekáváme, že náš nový jednoramenný robot bude přijat stejně dobře, zvlášť když jsme jej vyvinuli na přání zákazníků,“ uvedl Sami Atiya, prezident divize ABB Robotika a pohony.

„Pokračujeme v rozšiřování portfolia našich kolaborativních robotů,“ uvedl Per Vegard Nerseth, výkonný ředitel ABB Robotika. „Nejnovější robot je velice vítaným přírůstkem k „továrně budoucnosti“ a našim zákazníkům umožní růst a prosperovat v době nevyhnutelné individualizace. Propojení robotu s digitálními řešeními ABB Ability™ umožní našim zákazníkům pozvednout efektivitu a spolehlivost ve výrobních závodech na vyšší úroveň.“

ABB vystavuje na veletrhu iREX 2017 od 29. listopadu do 2. prosince ve stánku IR3-56 ve východní hale.

Tiskové materiály ABB


ABB (www.abb.com) je lídr a průkopník v oboru elektrotechnických výrobků, robotiky a pohonů, průmyslové automatizace a energetiky. Zákazníci ABB pocházejí z odvětví energetiky, průmyslu, dopravy a infastruktury z celého světa. V návaznosti na více než 125 let tradice inovací společnost ABB dnes tvoří budoucnost průmyslové digitalizace a je hybnou silou energetické a čtvrté průmyslové revoluce. ABB působí ve více než 100 státech a má přibližně 136 000 zaměstnanců.

EMC v instalaci

Vloženo: 30. 11. 2021