Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

ABB jmenovala Vítězslava Lukáše do funkce ředitele obchodní jednotky ABB Robotika

14. 10. 2016 | ABB s.r.o. | www.abb.com

ABB, přední společnost v oboru energetiky a automatizace, jmenovala s účinností od 1. června 2016 Vítězslava Lukáše do funkce ředitele obchodní jednotky ABB Robotika pro Českou republiku. 

Vítězslav Lukáš ABB RobotikaVítězslav Lukáš má s prací pro společnost ABB i s robotikou bohaté zkušenosti. Do ABB nastoupil před sedmnácti lety, kdy začínal v jednotce Drives business. Během svého dosavadního působení ve firmě prošel několika divizemi, v nichž zastával nejrůznější pozice od projektového řízení přes vedení obchodního oddělení až po řízení obchodu a provozu. Po několik let také působil v regionu jihovýchodní Asie, kde se ABB podílela na výstavbě zařízení pro ropný a plynárenský průmysl. Posledních dvanáct let pracuje právě v obchodní jednotce ABB Robotika, v níž získal podrobný a ucelený přehled o situaci na evropském i globálním robotickém trhu.

„Jedním z mých hlavních cílů je nadále upevňovat postavení ABB Robotika jako předního dodavatele průmyslových robotů, pokročilých služeb a řešení pro automatizaci výroby,“ uvedl Vítězslav Lukáš a dodal: „V továrnách ve střední a východní Evropě výrazně roste počet robotů. Loni jich bylo ve srovnání s rokem 2014 o dvacet devět procent víc. Společnosti tak přicházejí do České republiky i díky moderním technologiím a kompetencím. ABB Robotika bude nadále přispívat k tomuto vývoji, a to prostřednictvím zkušených specialistů a center. Mezi ně patří i evropské Aplikační Centrum pro svařování a dělení materiálu, které je v oblasti robotiky důkazem schopnosti ČR konkurovat technologicky nejpokročilejším zemím světa.“

Vítězslav Lukáš vystudoval obor Výkonová Elektronika a Elektrické Pohony na Technické univerzitě v Ostravě. Je mu 42 let, má jednoho syna a ve volném čase chodí nejraději po horách nebo jezdí na kole. K jeho velkým zájmům patří i světová kinematografie.

Tiskové materiály ABB

EMC v instalaci

Vloženo: 30. 11. 2021