Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

ABB AbilityTM Smart Sensor získal ocenění Zlatý Amper 2017

29. 3. 2017 | ABB s.r.o. | www.abb.com

I v letošním roce získala společnost ABB prestižní ocenění Zlatý Amper 2017, tentokrát za ABB AbilityTM Smart Sensor, průlomové řešení určené pro sledování stavu nízkonapěťových motorů. 

Společnost ABB, technologický průkopník a přední světový dodavatel elektrotechnických výrobků, robotiky a pohonů, průmyslové automatizace a energetiky, představila v rámci své expozice na veletrhu Amper 2017 řadu řešení a výrobků, které usnadňují a podporují přechod směrem ke čtvrté průmyslové revoluci. Jedním z nových produktů v portfoliu ABB je i ABB Ability Smart Sensor, který získal prestižní ocenění Zlatý Amper 2017.

Poté, co byl ABB Ability Smart Sensor v loňském roce poprvé celosvětově představen na veletrhu v Hanoveru, byla připravena i jeho prezentace na letošním veletrhu Amper 2017. „Velice nás těší prestižní ocenění Zlatý Amper 2017, jímž porota ocenila ABB Ability Smart Sensor, který patří mezi klíčové inovace, které činí čtvrtou průmyslovou revoluci uchopitelnou pro naše zákazníky,“ uvedla Tanja Vainio, generální ředitelka ABB Česká republika.

Hlavním tématem expozice ABB bylo představení celého konceptu digitálních řešení ABB Ability. ABB Ability, které bylo uvedeno na trh na ABB Customer World v Houstonu, je založeno na inovativních řešeních a zkušenostech ABB a více než čtyřiceti letech vedoucího postavení ABB v oblasti digitalizace v průmyslu.

Pomocí ABB Ability společnost ABB propojuje celé své portfolio digitálních řešení a služeb spojením odborných znalostí ABB, pokročilého síťového připojení a nejnovějších digitálních technologií s cílem vytvořit přidanou hodnotu pro zákazníky zejména z odvětví energetiky, průmyslu, dopravy a infrastruktury. Umožňuje jim nejen vytvářet nové, ale i zdokonalovat stávající procesy zpřístupněním potřebných dat a optimalizací plánování a řízení provozu v reálném čase, stejně jako zvyšuje jejich možnosti inovovat a zvyšovat konkurenceschopnost na rozvíjejícím se trhu průmyslové digitalizace.

ABB Ability Smart Sensor – průlomové řešení pro monitorování stavu nízkonapěťových motorů

ABB Ability Smart SensorABB Ability Smart Sensor, digitální řešení umožňující začlenění nízkonapěťových motorů do čtvrté průmyslové revoluce, zajišťuje monitorování stavu těchto motorů a poskytuje nejdůležitější informace o jejich chodu (vibrace, teplota apod.). Sofistikované analytické postupy mění nashromážděná data v poznatky, které mohou pomoci snížit prostoje motorů až o 70 %, prodloužit jejich životnost až o 30 % a snížit odběr elektrické energie až o 10 %.

K připevnění tohoto kompaktního snímače k nízkonapěťovému asynchronnímu motoru nejsou potřeba žádné kabely. Snímač vysílá údaje o stavu motoru přes chytrý telefon a internet na zabezpečený server, kde jsou získaná data pomocí speciálních algoritmů analyzována a převedena do sady poznatků, jež se posléze odešle zpět na chytrý telefon nebo určený portál uživatele. Uživatel má z portálu přístup k datům a trendům, stejně jako datům o provozních časech i zatížení motoru. Toto řešení umožňuje přetvořit obrovské množství motorů na chytrá zařízení, která se sama přihlásí o servis.


ABB (www.abb.cz) je technologický průkopník a přední světový dodavatel v oblasti elektrotechnických výrobků, robotiky a pohonů, průmyslové automatizace a energetiky. Celosvětově dodává zákazníkům z odvětví energetiky, průmyslu, dopravy a infastruktury. V návaznosti na více než 125 let tradice inovací společnost ABB dnes tvoří budoucnost průmyslové digitalizace a je hybnou silou energetické a čtvrté průmyslové revoluce. ABB působí ve více než 100 zemích světa a má přibližně 132 000 zaměstnanců. V České republice působí v osmi lokalitách, má zde sedm výrobních závodů, čtyři centra pro výzkum a vývoj a komplexní technický servis.

Tiskové materiály ABB

ABB s.r.o.

ABB s.r.o.
BB Centrum – DELTA II
Vyskočilova 1561/4a
Praha 4
140 00
www.abb.cz