Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

3D tiskárna poháněná chytrým telefonem

25. 3. 2016 | Techxplore | www.techxplore.com

3D tiskárna poháněná vašim chytrým telefonem? Může to znít jako vzdálená budoucnost, ale tato technologie je prakticky za dveřmi. Je možné, že by každý mohl tisknout předměty přímo z chytrého telefonu?

Společnost OLO 3D ze San Francisca tuhle myšlenku rozvinula na maximum. Nedávno rozjela kampaň na Kickstarteru, aby vybrala finanční prostředky na svůj projekt. Tiskárna by se měla začít prodávat za 99 $.

3D tiskárna využívá váš chytrý telefon

 Obrovskou výhodou je, že polovinu potřebného hardware máte již v kapse. A druhá polovina váží méně než 500 g. Tiskárnu s minimalistickým designem tvoří sedm plastových částí, jeden čip a jeden motor. K tvrzení pryskyřice vrstvu po vrstvě používá tiskárna světlo z displeje telefonu. Aplikace je k dispozici pro telefony s iOS, Android a Windows.

Jak OLO funguje: Vyberete si design z aplikace OLO, použijete vlastní 3D návrh nebo si stáhnete návrh z internetu. Zvolíte si předmět, který chcete vytisknout, nalijete pryskyřici do tiskárny a o zbytek se postará OLO. Nakonec předmět po vytisknutí stačí omýt teplou vodou.

Celý článek na Techxplore

Image Credit: OLO 3D

-jk-