Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

3. ročník on-line konference Zoom At Technology chystá řadu novinek

28. 1. 2021 | ZAT a.s. | www.zat.cz

7 dnů, 7 hodin, 7 témat – to je hlavní motto letošní on-line konference Zoom At Technology, jejíž další ročník bude rozložen do sedmi hodinových webinářů vysílaných od poloviny února do půli března 2021. Každé téma se zaměří na obor, který aktuálně hýbe děním v oblasti vývoje řídicích systémů v energetice, IoT a zdravotnictví. Volit můžete mezi bloky v českém i anglickém jazyce. Pořadatelem konference je česká společnost ZAT a.s.

3. ročník on-line konference Zoom At Technology chystá řadu novinek

Poslední rok přinesl řadu změn, které se i po skončení koronavirové pandemie stanou běžnou součástí komunikace řady firem. Nejvíce znatelná transformace je v oblasti konferencí, kde se setkáváme s řadou ať už komorně laděných či velmi profesionálně organizovaných on-line konferencí a webinářů. Česká společnost ZAT patří v tomto směru mezi lídry, aktuálně pořádá už třetí ročník mezinárodní on-line konference s názvem Zoom At Technology. V té době nový a zajímavě pojatý koncept zaujal odborníky na marketing natolik, že si vyžádali jeho představení na konferenci Marketing 4 Engineering.

A jak projekt vznikl? „Asi před čtyřmi lety jsme řešili, jak oslovit širokou skupinu zákazníků i nových partnerů. Naše řešení a know-how dodáváme na pět kontinentů do 65 zemí světa. A tehdy padla myšlenka postavit ve výrobních prostorách profesionální televizní studio a představit naše technická řešení i nové směry vývoje v oboru partnerům z celého světa. S podporou velvyslanectví a CzechTrade první ročník sledovali odborníci ve více než 100 zemích, celkově ji shlédlo na 6000 diváků,“ říká Ivo Tichý, člen představenstva ZAT.

Zaměřeno na obor

Letošní ročník přináší řadu novinek. Především budou témata rozdělena do sedmi oborů vysílaných v sedmi dnech formou hodinových webinářů. „Chceme jednotlivé obory rozebrat více do hloubky a představit směr jejich vývoje nejen v oblasti řídicích systémů a IoT technologií. Zákazníky, kteří nás znají, možná překvapíme i dalšími oblastmi, které ZAT cíleně rozvíjí, a to především v IoT technologiích a tzv. telemedicíně. I tyto webináře budou hodně zajímavé a doporučuji jejich shlédnutí,“ doplňuje Vladislava Česáková, členka představenstva ZAT.

Co vás čeká?

Ambicí webinářů je představit a s účastníky v živém vysílání diskutovat o aktuálních novinkách a směrech vývoje konkrétního oboru v České republice, specifikacích v EU i zemích třetího světa a vzájemně sdílet názory a zkušenosti. A na jaká témata se můžete těšit?

  • Proměny struktury energetického mixu ve prospěch OZE – první webinář startuje 16. února 2021. Je zaměřený na růst obnovitelných zdrojů energie ve světě, kdy a proč ke změně došlo i jaké jsou možnosti úspěchu technologických firem v době vlády vody, slunce a větru.
  • Ekologie v praxi na zdrojích v klasické energetice – 18. 2. 2021. S odklonem států EU od spalování uhlí se dostává do popředí využití odpadů. Zjistěte, jak vám může ZAT pomoci přizpůsobovat se legislativě, a to nejen v Evropské unii. 
  • Energie od A do Z – cesta energie od zdroje ke spotřebiteli – 23. 2. 2021. Spolehlivé řízení distribučních sítí, efektivní diagnostika a automatizovaná správa dat jsou klíčové, zároveň přinášejí řadu úspor. O jaké jde?
  • Z technika manažerem díky přehledně vizualizovaným datům – 25. 2. 2021. Odborníci se zaměří na možnosti zpracování dat z různých zdrojů, jejich vizualizaci a využití pro operativní řízení či tvorbu strategie.
  • Chytrá správa budov a firem – 2. 3. 2021. Zajímá vás, jak snížit náklady na provoz vašich kanceláří či budov, jak zvýšit kvalitu vnitřního prostředí nebo jak jednoduše řídit jejich obsazenost?
  • Zdravotní péče 21. století – 4. 3. 2021. Aktuální situace urychlila rozvoj telemedicíny. Zjistěte, jak přispívají nejmodernější e-health technologie pro vyšší efektivitu řízení lékařské péče a rozšiřte portfolio svých produktů a služeb o inovativní produkty a řešení.
  • Pojďte s námi bezpečně a spolehlivě řídit jaderné zdroje – 9. 3. 2021. Závěrem top téma z pohledu jádra, které je díky svému čistému a bezpečnému provozu neopomenutelným zdrojem energie. Jedním ze směrů je i vývoj a využití malých modulárních reaktorů – stanou se realitou v každém městě?

On-line vysílání bude probíhat formou hodinových webinářů 2x týdně (úterý a čtvrtek) od 16. února do 9. března 2021 na webu Zoom At Technology. Vybírat můžete mezi českým a anglickým jazykem. Účast na webinářích je zdarma. Pořadatelem je česká společnost ZAT a.s., leader ve vývoji řídicích systémů pro energetiku, průmysl a IoT technologie. Více informací na www.zoomattechnology.com.


Česká společnost ZAT a.s. je předním dodavatelem řídicích systémů pro energetiku a průmysl ve světě. Ve svém oboru patří mezi lídry v oblasti jaderné i klasické energetiky, průmyslu, drážních systémů, plynárenství a smart systémů. Ve vývoji se zaměřuje na nové aplikace z Průmyslu 4.0 a IoT technologií. Má vlastní vývoj, projekci, výrobu, instalaci i servis elektronických zařízení, řídicích systémů a jejich komponent a SW aplikací pro moderní platformy. Je také certifikovaným výrobcem zdravotnických přístrojů. Firma sídlí v Příbrami s pobočkami v Plzni, Benešově, na Slovensku a Kubě. V současné době působí v 65 zemích světa.  

Tiskové materiály ZAT