Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

15. mezinárodní tisková konference Lapp Group

10. 6. 2014 | |

Francouzská riviéra nebo chcete-li Azurové pobřeží (Côte d‘Azur) – má pro suchozemce zvláštní kouzlo a pro mnohé z nás představují písčité pláže a sluncem prozářené azurově modré moře dovolenou snů. V této oblasti, v departementu Var, se nachází také přístavní městečko Saint-Tropez, které bylo do počátku 20. století malou rybářskou osadou s vojenskou pevností. Po 2. světové válce se zde začali objevovat francouzští umělci a další významné osobnosti a město se stalo vyhledávanou přímořskou destinací. K jeho proslulosti asi nejvíce přispěla Brigitte Bardotová, mj. ve své době velmi odvážnou plážovou scénou, ale také série humorně laděných filmů o četníkovi ze Saint-Tropez s Louisem de Funèsem v hlavní roli.

Ne však všichni míří do Saint-Tropez, aby zde strávili romantické chvilky na pláži nebo v rybí restauraci pozorujíce západ slunce nad zálivem se sklenkou armagnaku v ruce. Koncem května se sem sjeli novináři odborných médií z celé Evropy, aby se zde v Sainttropezském zálivu zúčastnili 15. výroční mezinárodní tiskové konference společnosti Lapp Group, jejímž hlavním tématem byla robotika. Toto místo nebylo vybráno náhodou, neboť necelých 10 km od proslulého Saint-Tropez se ve městečku Grimaud nachází firma Lapp Muller – jeden z velmi úspěšných závodů patřících do skupiny Lapp, který se specializuje právě na oblast robotiky.

 

Tento podnik založil v roce 1939 nedaleko Paříže (v Courbevoie) Jean Muller. V roce 1992 se firma přestěhovala do Grimaud a v roce 2003 se pod názvem Lapp Muller stala součástí skupiny Lapp. Závod disponuje vlastními kapacitami pro výzkum a vývoj a v současné době se zabývá zakázkovou výrobou speciálních kabelů a hybridních vedení, jakož i integrací dynamických kabelů krátkých délek (ca od 100 m). Kabelové produkty závodu Lapp Muller nacházejí uplatnění především v oblasti robotiky, ale také v podmořských aplikacích, v průmyslu ropy, plynu a energie apod.

„Budoucnost je v robotice,“ řekl na tiskové konferenci novinářům pan Siegbert E. Lapp, člen představenstva holdingu Lapp, a dodal: „Neděláme jen běžné kabely, my nabízíme systémová řešení.“ Na roboty jsou kladeny velké nároky, především s ohledem na provozní přesnost a spolehlivost i za extrémních podmínek. Toto se týká nejen samotných robotů, ale také jejich integrovaných vedení, komponent a kabelových systémů. Pro skupinu Lapp, předního světového výrobce kvalitních kabelů a dodavatele kompletních systémových řešení v oblasti kabelové techniky, představuje robotika strategický trh. „Robotika je výzva doby. Zákazníci od nás očekávají globální prezenci, kvalitu a dlouhou životnost výrobků, vyladěná systémová řešení, ale také kompetentnost v poradenství při řešení konkrétních problémů,“ sdělil novinářům pan Siegbert Lapp.

Lapp Group se aktivně podílí také na projektech zabývajících se sofistikovanými řešeními blízké budoucnosti. Sem patří především spolupráce s Fraunhoferovým institutem na projektu nazvaném Průmysl 4.0, spolupráce s Německým výzkumným střediskem pro umělou inteligenci (DFKI – Deutsches Forschungszentrum für Künstliche Intelligenz) na projektu Inteligentní továrna, ale také angažovanost v oblasti chytrých sítí (smart grids) či elektromobility. Skupina Lapp patří mezi přední světové hráče v oblasti kabelové techniky. Je dodavatelem integrovaných řešení a značkových výrobků pro kabelovou a spojovací techniku. Mezi její silné stránky patří renomovaná značka a systémová řešení, široké spektrum služeb a moderní logistika, vlastní testovací centrum, internacionalita, certifikované produkty podle mnoha mezinárodních aprobací a neustálá inovace. Produktovou bázi tvoří exkluzivní a osvědčené produkty ÖLFLEX® (připojovací a ovládací kabely), UNITRONIC® (datové kabely), HITRONIC® (optické kabely), SKINTOP® (kabelové vývodky), EPIC® (průmyslové konektory), SILVYN® (systémy pro ochranu a vedení kabelů), FLEXIMARK® (označovací systémy), ETHERLINE® (systém přenosu dat pro technologii ethernet). Letošní 15. mezinárodní tisková konference skupiny Lapp byla nejen jubilejní, ale také naprosto výjimečná jak po organizační, tak po obsahové stránce. Novináři se měli možnost přesvědčit, že úspěch skupiny Lapp není rozhodně dílem náhody, ale je podložen hodnotami, které vycházejí z firemní filozofie – rodinné hodnoty, inovace, orientace na zákazníka a orientace na úspěch.

(text a foto: Kl)

Tiskové zprávy z jednotlivých přednášek jsou k dispozici na:
http://lappczech.lappgroup.com/zpravy/tiskove-zpravy-2014.html

EMC v instalaci

Vloženo: 30. 11. 2021