časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

|

číslo 4/2003

Zvýšení bezpečnosti na pozemních komunikacích

Obr. 1.

V rámci podpory zvýšení bezpečnosti provozu na pozemních komunikacích pořádaly společnosti skupiny ELTODO – ELTODO dopravní systémy s. r. o. a ELTODO-Citelum, s. r. o., ve spolupráci s Ministerstvem dopravy České republiky ve dnech 6. a 7. listopadu tohoto roku v prostorách hotelu S.E.N. v Senohrabech seminář Nejnovější metody řízení dopravy a jejich vliv na zvýšení bezpečnosti dopravy na pozemních komunikacích a nové trendy ve správě veřejného osvětlení.

Po uvítacím slovu prezidenta skupiny společností ELTODO, Ing. Hájka, se přítomní podle zájmu rozdělili do dvou skupin. Mohli se zúčastnit přednášek sekce Řízení dopravy v kongresovém sále a nebo v zámeckém salonku vyslechnout příspěvky na téma Veřejné osvětlení. Byla probrána tato témata: Úvod do sekce Veřejného osvětlení (Ing. Laňka), Obnova a správa veřejného osvětlení v Praze (Ing. Skála), Použití grafických informačních systémů při správě veřejného osvětlení (Ing. Paulson), Zkušenosti s přenesenou správou veřejného osvětlení ve městech a obcích (Ing. Sněhota), Úvod do sekce Řízení dopravy (Ing. Lusk), Vize bezpečnosti silničního provozu (Mgr. Šťastný), Postup při návrhu managementu dopravy ve městech (prof. Přibyl), Nové směry v řízení dopravy (Ing. Řehák), Tunelové systémy/UPTUN (Projekt zvýšení požární bezpečnosti ve stávajících tunelech v rámci EU, Ing. Sedlák), Preference MHD/Trendsetter (projekt EU na zkvalitnění a zatraktivnění veřejné dopravy místo individuální dopravy, Obr. 2. Ing. Tichý), PIT (Proměnné Informační Tabule) a jejich význam (Ing. Mach), Kamerové systémy ve městech (Ing. Muchka), Zákon 361 a jeho dopad na řidiče (Ing. Prediger). Závěr bloku přednášek patřil velmi živé diskusi.

Protože organizátoři mysleli i na relaxaci, zajistili pro účastníky semináře a jejich doprovod i služby k využití ve volných chvílích (sportovní a relaxační centrum, fitness, sauna, masáže, bazén apod.).

Slavnostní večeře se zajímavým programem (např. známé árie v podání českých operních a operetních zpěváků) den příjemně zakončila.

V dopoledních hodinách následujícího dne byly přítomným představeny systémy z oblasti dopravy a vybrané výrobky skupiny ELTODO. Oběd ve stylové restauraci seminář ukončil.

-jk-