časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

Změny ve společnosti OSRAM

|

Dne 1. května 2008 byla sloučena zanikající společnost OSRAM spol. s r. o., se sídlem v Praze 10, s nástupnickou společností OSRAM Bruntál spol. s r. o., sídlící v Bruntále 1. V souvislosti s tím byl zároveň změněn název nástupnické společnosti ze současné OSRAM Bruntál spol. s r. o. na OSRAM Česká republika s. r. o. Od tohoto dne jsou aktivity OSRAM spol. s r. o. provozovány nástupnickou společností OSRAM Česká republika s. r. o. Jmění zanikající společnosti OSRAM spol. s r. o., včetně všech práv a povinností, přešlo na nástupnickou společnost OSRAM Česká republika s. r. o. Generálním ředitelem společnosti OSRAM je jeden z jejích čtyř jednatelů, pan Robert Caban.
 
Současný výrobní závod v Bruntále, kde se od roku 2000 vyráběla především jemná wolframová vlákna, spirálky pro žárovky a speciální osvětlovací komponenty, se rozšiřuje o novou výrobní halu (asi 2 000 m2podmínkou působivé prezentace. Nedílnou součástí výroby bude také oddělení technického vývoje.) pro výrobu halogenových výbojek HMI/HTI, které bude OSRAM dodávat do celého světa. Vznikne tak 120 nových pracovních míst. Projekt, jehož ukončení je naplánováno na březen 2010, byl zahájen koncem října letošního roku. Výroba xenonových výbojek, jež se mimo jiné využívají v medicíně, tak bude rozšířena o výrobu výbojek HMI/HTI, které se používají zejména v zábavním a filmovém průmyslu, kde je osvětlení základní
 
V Praze nadále zůstává obchodní oddělení a zákaznický servis, došlo však ke změně adresy. Obchodní oddělení OSRAM Praha sídlí dnes v komerčních prostorách areálu Eden/Slavia. Při příležitosti otevření nového sídla obchodního oddělení se v areálu Eden v Praze 10 uskutečnil 24. října 2008 slavnostní večer, jehož součástí byla prohlídka nových kancelářských prostor, sportovního stadionu Slavie a netradiční divadelní představení Divadla bratří Formanů.
[Tiskové materiály OSRAM.]
Ing. Jana Kotková
 
 
Obr. 1. Z prohlídky stadionu Slavie
Obr. 2. Netradiční představení v netradičním divadle