časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

Žárovky EGLO COLORE pro pohodu Vašeho domova

|


Žárovky EGLO COLORE pro pohodu Vašeho domova

Máte rovněž někdy pocit, že by Váš domov mohl toužit po malé změně? Zdá se Vám, že již bylo dost dlouhých zimních večerů při stále stejném a všedním umělém osvětlení? Není třeba hned myslet na nákladné změny, popř. koupi nových svítidel a lustrů. Nyní stačí skutečně málo. Obr. 1. Firma EGLO Česko-moravská svítidla přichází na trh s novým nápadem, a tím je „žárovka s proužky„. Ano, skutečně je to jednoduchý nápad, a přesto velice efektní. Takto upravená žárovka totiž dokáže vykouzlit na všedním bílém stínidle vašeho svítidla jemně se prolínající proužky v nejrůznější odstínech barev. Ty bezesporu rozjasní osvětlované prostory a navodí zde útulnou a nevšední atmosféru. Můžete tak podle svého uvážení a stylu interiéru kombinovat světelné variace tak, že snadno vyvoláte příhodnou atmosféru a odoláte tak náporu jarní únavy.

Žárovka 25 W je potištěna pravidelnými proužky v několika barevných variantách. Můžete si vybrat ze studenějších tónů zeleno-modrých, přes zářivější oranžovo-červeno-žluté až po decentní tóny modro-červené, které jsou v podélných či svislých proužcích. Takto upravená žárovka vlastně „promítá“ na stínidlo, podle kvality a tloušťky skla, ostřejší či méně znatelné a postupně se prolínající barevné proužky. Rozmanitých a krásných variací lze dosáhnout kombinací všech typů svítidel kulatých nebo válcových tvarů.

Obr. 2.

Žárovku na trh uvedla firma EGLO Česko-moravská svítidla, spol. s r. o., jako novinku. Její doporučená cena je 140 korun. Od začátku března ji lze zakoupit např. v prodejnách OBI, Hornbach i v mnoha menších obchodech po celé ČR.

Obr. 3.

Protože různých možností a pěkných efektů s touto žárovkou lze dosáhnout nespočet, vyzkoušejte ji i Vy. Budeme velice rádi, když nám napíšete svoje postřehy a návrhy na vylepšení či neobvyklý způsob uplatnění. Tři nejlepší a nejoriginálnější návrhy budou odměněny pěkným dárkem.

Více informací získáte na adrese: www.eglo.com