časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

Výstava studentských prací z celého světa – design svítidel

|

číslo 1/2003

Výstava studentských prací z celého světa – design svítidel

Jednou z nekomerčních částí IV. přehlídky zahraničního designu ve Veletržním paláci Národní galerie v Praze bude výstava svítidel vzešlých ze soutěže, kterou vypsala firma Fabbian Illuminazione a realizovala ji ve spolupráci s proslulou školou designu - milánskou Domus Academy. Studenti výtvarných a designérských škol z Itálie, Japonska, Kolumbie, Švýcarska a Portugalska dostali šanci vytvořit svítidla z různých materiálů, která pak „na svět„ přivedla právě firma Fabbian.

Obr. 1. Obr. 2. Obr. 3.

Vybraná svítidla firma jako hlavní sponzor tohoto projektu přiveze do Prahy a zde ve spolupráci s firmou Hagos, s. r. o., tuto náročnou expozici, spojenou s projekcí vystavených prací podbarvenou hudbou, zrealizuje. Výstava nazvaná REFLECTIONS bude umístěna v respíriu Národní galerie a potrvá celý měsíc od 3. dubna do 4. května 2003.

Obr. 4.

Firma Fabbian Illuminazione byla založena v roce 1961 jako společnost vyrábějící osvětlovací zařízení pro domácnost, a to i na individuální zakázku. Výzkumu a vývoji se věnuje tým kvalifikovaných expertů, který využívá počítačovou techniku a rovněž účinné kontrolní systémy. Svítidla se vyznačují vysokou úrovní řemeslného zpracování. Tento charakteristický rys spolu s tradicí a kvalitou výroby postupně vyústily v to, že firma získala uznání a vysokou světovou prestiž.

Firma Fabbian spolupracuje s mnoha významnými domácími i zahraničními designéry. Patří k nim Grazia Azzolinová, Paolo De Lucchi, Gianpiero Derai, Francesco Lucchese, Renato Montagner, Roberto Pamio, Marc Sadler, Prospero Rasulo, Afra a Tobia Scarpovi ad. Přednášky dvou „kmenových„ firemních italských designérů – Renata Montagnera a Prospera Rasula proběhnou v rámci doprovodného programu výstavy art&interior. Zájemci o design a architekturu si je budou moci vyslechnout 3. dubna 2003 ve 14.00 ve Veletržním paláci v Praze v V. patře auditoria. Překlad do českého jazyka bude zajištěn.

-jk-