časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

Výstava Městský mobiliář

|

číslo 1/2004

Výstava Městský mobiliář

V příjemném prostředí výstavního a společenského střediska IDEON nedaleko obchodního a historického centra města Pardubic se souběžně se sedmým ročníkem výstavy Regionpropag a Happy Travelve konal ve dnech 5. až 7. února 2004 první ročník výstavy Městský mobiliář.

Obr. 1.

Výstava byla věnována technickému vybavení měst a obcí, včetně veřejného osvětlení či značení ulic a budov. Asi 25 významných firem v oboru zde pozvaným starostům (při příležitosti akce se též konalo pravidelné setkání všech starostů měst a obcí kraje) představilo svoje výrobky a služby. V nomenklatuře Veřejné osvětlení nabídly své produkty a služby čtyři významné firmy z oboru. Firma ELVS. S Morava, s. r. o., ukázala ocelové stožáry veřejného osvětlení, Elektrosvit Svatobořice, a. s., představil širokou nabídku svítidel do náročných prostředí a svítidel pro veřejné osvětlení, společnost Eltodo EG, a. s., prezentovala širokou škálu produktů a služeb ve veřejném osvětlení – od historizujících svítidel, přes modernizaci a údržbu osvětlení z hlediska úspor energie až po světelnou dopravní signalizaci nebo světelné zabezpečovací zařízení pro letiště a heliporty. Osvětlovací stožáry a další komponenty pro veřejné osvětlení představila ve své expozici i firma Jiří Kolář – ELEX. Pozornosti se těšil i stánek časopisu Světlo. Zde se příchozí mohli seznámit nejen s tímto časopisem, ale i s další nabídkou vydavatelství odborné literatury FCC PUBLIC.

Výstavu osobně zahájil hejtman Pardubického kraje Ing. Roman Línk. V průběhu prvního dne byly na galerii nad výstavním prostorem pro starosty připraveny diskusní semináře (údržba historických budov, rozvoj turistiky, dopravní obslužnost aj.). Blok uzavírala odborná přednáška Veřejné osvětlení obcí, přednesená Ing. Jaroslavem Kotkem, předsedou Společnosti pro rozvoj veřejného osvětlení, spojená s diskusí. Protože hluk přenášený z výstavních prostor semináře rušivě ovlivňoval, bude přednášková část v příštím roce situována do odděleného sálu v objektu.

Výstava se setkala s pozitivním ohlasem nejen návštěvníků, ale i pracovníků vystavovatelů. PVV, s. r. o., se bude se stejnou pečlivostí věnovat i přípravě dalšího ročníku, který se uskuteční v podobném termínu v příštím roce. Redakce přeje hodně úspěchů.

-jk-