časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

Veletrhy interiérů, designu a umění pod jednou střechou

|

číslo 2/2002

Veletrhy interiérů, designu a umění pod jednou střechou

Ve dnech 3. až 6. října 2002 se v prostorách PVA Letňany uskuteční již podruhé veletrhy interiérů, designu a umění TENDENCE 2002. Ucelená přehlídka oborově blízkých veletrhů se v loňském roce setkala s mimořádným ohlasem, o čemž svědčí účast 300 vystavovatelů a 25 000 návštěvníků. Obsahová struktura projektu vychází z koncepce založené na propojení tematicky blízkých oborů. A tak bude možné se i letos pod jednou střechou setkat s nabídkou veletrhu nábytku a vybavení interiérů PROFI-INTERIÉRY, mezinárodního veletrhu skla, porcelánu a keramiky SILICIUM BOHEMICA a výstavy výtvarného umění ART EXPO. Pořadatelem této rozsáhlé akce je pražská veletržní správa Terinvest.

Obr. 1.

Záštitu nad veletrhy Tendence 2002 převzala Hospodářská komora ČR, Hospodářská komora hl. m. Prahy a Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR. Garanci poskytly Design centrum ČR a Obec architektů, jež plní také roli poradců v rámci odborných soutěží. Garanty veletrhu Silicium Bohemica jsou Česká sklářská společnost, Silikátový svaz a Svaz výrobců bižuterie. Výstava výtvarného umění Art Expo vstupuje do třetího ročníku s odbornou garancí Českého muzea výtvarných umění v Praze a ve spolupráci s Centrem současného umění, Uměleckoprůmyslovým muzeem, Unií výtvarných umělců a ministerstvem školství. Role partnerů na poli mediálním se zhostily Rádio Impuls , MF dnes, několik desítek odborných časopisů a internetových serverů. Společně je budována kampaň, jejímž cílem je oslovit každého, kdo si klade otázku, kam kráčí současný design a jak ovlivňuje kulturu bydlení, tvorbu interiérů a životní styl.

Projekt Tendence sleduje několik cílů, přičemž základní myšlenkou je návrat k podstatě tvůrčí aktivity. Ne vždy si člověk uvědomuje, že téměř všechny předměty, jimiž je obklopen, jsou zkonstruovány a navrženy tvůrci, kreativními lidmi s výtvarným nebo technickým talentem. Funkční vlastnosti výrobků jsou tak obohaceny o estetický zážitek. Snahou organizátorů veletrhu je podílet se na popularizaci umění a designu, zachycení komunikace těchto oborů v rámci prostorových kreací, do nichž spadá také návrh a výstavba interiéru, včetně doplňků. Společnost Terinvest každoročně podporuje odvahu tvůrců experimentovat a objevovat, schopnost nacházet přirozené propojení designérské tvorby s výrobou, vývoj nových materiálů a technologií. V rámci odborných soutěží a specializovaných sekcí, jako jsou Top design, Studentský design, Zlatý krystal, Prostřené stoly, Okno v interiéru, se prezentují přední designéři, architekti, výrobci a obchodníci, ale také studenti odborných škol. Letošní novinkou je soutěž Expo design, sledující možnosti marketingové komunikace vystavovatele. Pozornost návštěvníků jistě přiláká také sekce s názvem Pokojíčky. Zástupci odborných periodik se zde pokusí vyhodnotit nejpůsobivější expozice nesoucí pečeť svého obyvatele, jeho pohledu na svět. Bude zde možné vidět, jak projektanti, architekti a designéři nakládají s představami a potřebami svých klientů, kteří touží obývat osobitě pojednaný prostor.

Na veletrhy Tendence 2002 bezprostředně navazuje 10. výstava nábytku, interiérů a stavebnictví, která nese název Nový byt a dům 2002. Uskuteční se ve dnech 18. až 20. října 2002 v Paláci kultury a sportu Vítkovice v Ostravě.

Přípravy veletrhů interiérů, designu a umění Tendence 2002 jsou již nyní v plném proudu. Pro návštěvníky se chystá pestrá veletržní nadílka z široké oblasti vybavení interiérů.

Další informace jsou k dispozici na www.terinvest.com

TERINVEST
Veletržní správa
Legerova 15
120 00 Praha 2
tel.: 02/21 99 21 25, 10, 51
fax: 02/21 99 21 45, 49
e-mail: tendence@terinvest.com
http://www.terinvest.com