časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

Veletrh sportovních staveb Sport Tech

|

V rámci dlouhodobých příprav pátého mezinárodního veletrhu Bazény, Sauny, Solária & Wellness přišli organizátoři veletrhu se zajímavou myšlenkou: rozšířit nomenklatury bazénů a akvaparků o sportovní stavby jako takové. Po konzultacích s předními stavebními firmami a odborníky z tohoto oboru nakonec vznikl veletržní projekt Sport Tech, jehož první ročník se uskuteční 19. až 22. března 2009 v Pražském veletržním areálu v Letňanech souběžně s veletrhem Bazény, Sauny, Solária & Wellness. Obě akce jsou připravovány ve spolupráci s ČVUT Praha, STU v Bratislavě a několika dalšími odbornými a mediálními partnery.
 
Na veletrhu mají možnost se prezentovat firmy zabývající se výstavbou ocelových, betonových či dřevěných konstrukcí hal, podílející se na projektování a realizaci stadionů, sportovních hal, multifunkčních arén, ale i menších veřejných sportovišť zřizovaných městy a obcemi pro relaxaci občanů. Prostor k prezentaci zde mají i společnosti dodávající profesionální sportovní zařízení a vybavení určené pro tradiční či moderní sporty nebo k provozování volnočasových aktivit, ale i vybavení a zařízení nezbytných prostor, jako jsou vstupní haly, recepce, šatny, hygienická zařízení apod. Rovněž nelze opominout možnost firem vystavovat např. akustické a jiné stropní podhledy, stínicí techniku, turnikety a kamerové systémy. Bude možné prezentovat i techniku určenou pro běžný provoz sportovních staveb (vytápění, chlazení, klimatizace, vzduchotechnika, regulační a řídicí systémy, telekomunikační technika).
 
Důležitou součástí nomenklatury veletrhu Sport Tech je také vnitřní a venkovní osvětlení sportovních staveb, včetně bezpečnostního a nouzového osvětlení, osvětlení a zařízení parkovišť a ostatních přilehlých prostranství, městský mobiliář, dětská hřiště a jejich vybavení, veřejná zeleň, mobilní ploty a zábrany apod.
 
Oba veletrhy jsou určeny především odborné veřejnosti ze stavebních firem, generálních dodavatelů, developerských firem, představitelů měst a obcí jako potenciálních investorů, dále zástupcům architektonických a projektových kanceláří, zástupcům oborových asociací a svazů.
 
Zaměření veletrhů je přizpůsoben i odborný doprovodný program, zejména zaměření doprovodných konferencí na financování a provoz sportovišť, např. akvaparků a veřejných bazénů.
 
Více informací k připravovaným veletrhům naleznete na www.sporttech.cz, www.vystava-bazeny.cz. Zájemci zde najdou i elektronickou přihlášku a kontakty na obchodní tým veletrhu Sport Tech, který je připraven zodpovědět všechny případné další dotazy.
 
PhDr. Lenka Ulrychová,
Veletržní správa ABF, a. s.