časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

Veletrh For Elektro téměř obsazen

|

Přestože veletrh elektrotechniky, osvětlovací techniky a zabezpečovacích systémů For Elektro v září vstoupí teprve do svého prvního ročníku, je již nyní téměř vyprodán. Konat se bude 23. až 27. září 2008 v Pražském veletržním areálu Letňany souběžně s devatenáctým mezinárodním stavebním veletrhem For Arch.
 
Na letošním veletrhu bude zastoupeno množství významných společností v oboru (např. ABB Elektro, PRE, Megatron, BN Union, DK Group, Saltek, Audio Zeman, Kučera Spínací technika, Elim, Siemens, Media Control, Official Electronic, Obzor VD Zlín, FCC Public, Schneider Electric CZ, K&V Electro, ATEH, HDT Impex, Fanda eletronic, Legrand, JJJ SAT, Moeller Elektrotechnika, Smart House, VID Elestroem, Urmed Domus Alfa Security, Kubát – E Tech., GM Electronic, DS technik, Audiopro, Elektrodesign, BEN technická literatura, Selene, SBS Elektro – Gira aj.). Mezi základní pilíře nomenklatury veletrhu patří vedle elektroenergetiky, elektroinstalační techniky a dalších souvisejících oborů také osvětlovací technika. Tu budou na veletrhu prezentovat např. společnosti Osmont (český výrobce elegantních interiérových stropních a nástěnných svítidel se stínidly ze skla nebo polykarbonátu), Ateh lighting (český výrobce, který vedle typových dekorativních svítidel vyrábí také atypická svítidla podle návrhu zadavatele), společnost Profilighting (zájemcům o osvětlovací techniku nabízí široký výběr exteriérových i interiérových svítidel významných světových výrobců), společnost Selene (zástupce italského výrobce luxusních designových svítidel Artemide) nebo ACW (distributor svítidel mj. španělského výrobce Vidrios Granada S.L.) a jiné.
 
Návštěvníkům z řad odborné i laické veřejnosti budou v rámci veletrhu poskytovány doplňkové služby, jako např. poradenství v rámci jednotlivých prezentací přímo ve výstavním prostoru nebo odborné semináře v přednáškových sálech. Vystavovatelům pořadatel veletrhu nabízí možnost zviditelnit se v publikaci Veletržní průvodce, který vyjde v srpnu a představí novinky, jež mohou návštěvníci veletrhu zhlédnout během pěti dnů trvání akce.
 
Jednou z nejdůležitějších změn především pro návštěvníky Pražského veletržního areálu v Letňanech je skutečnost, že se od 8. května letošního roku mohou téměř k branám výstaviště dopravit metrem trasy C (konečná Letňany). Dosud byli návštěvníci veletrhů pořádaných veletržní správou ABF na výstaviště sváženi kyvadlovou dopravou ze stanic Českomoravská a Vysočanská. Více informací o veletrhu naleznete na stránkách www.for-elektro.cz
 
Obr. 1. Konečná stanice trasy metra C – Letňany