časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

Veletrh For Elektro, novinka ve výstavnictví

|

Ve snaze vyjít vstříc požadavkům vystavovatelů přišla Veletržní správa ABF, a. s., s novinkou na poli výstavnictví, veletrhem elektrotechniky, osvětlovací techniky a zabezpečovacích systémů For Elektro 2008. Jeho první ročník se uskuteční v Pražském veletržním areálu v Letňanech 23. až 27. září 2008, tzn. jako samostatná součást návštěvnicky mimořádně atraktivního mezinárodního stavebního veletrhu For Arch 2008, který každoročně navštíví více než 100 000 zájemců.
 
Pořádáním takto specializovaného veletrhu jsme reagovali na zvýšený zájem ze strany vystavovatelů oboru elektrotechniky o prezentaci na mezinárodním stavebním veletrhu For Arch. Z tohoto důvodu se veletržní správa ABF rozhodla novinku For Elektro 2008, zdůrazňující zastoupení firem této nomenklatury, pořádat jako samostatnou součást veletrhu For Arch,“ vysvětluje ředitel veletrhu For Arch Daniel Bartoš. S přihlédnutím ke skutečnosti, že veletrh For Arch navštěvuje ze dvou třetin celkového počtu více než 100 000 návštěvníků odborná veřejnost (architekti, projektanti, developerské společnosti), bude jistě prezentace na veletrhu For Elektro pro vystavující firmy obchodním přínosem. Ředitel veletrhu For Arch poukazuje na stále rostoucí ceny energií a tlak na úspory energií při provozu obytných domů, které se projevují zvýšeným zájmem provozovatelů a vlastníků budov o projekty tzv. inteligentního bydlení, výrazně ovlivňující energetickou náročnost provozu domu. „Protože například v sekcích vytápění a elektro na veletrhu For Arch lze tento trend sledovat již dlouho, chceme vytvořením veletrhu For Elektro podpořit a posílit tuto novou vývojovou linii,“ dodává Daniel Bartoš. „Mezi stěžejní nomenklatury tohoto veletrhu patří elektroenergetika a silnoproudá elektrotechnika, vodiče a kabely, elektroinstalační technika, osvětlovací technika, televizní a telekomunikační zařízení v budovách, signální, zabezpečovací a informační technika budov, měřicí a regulační technika, elektronika, stroje, zařízení a nářadí pro elektroinstalace a opravy a v neposlední řadě také služby. Zvýšený zájem o nomenklaturu For Elektro potvrdila první uzávěrka přihlášek, která proběhla 31. 12. 2007. K tomuto datu se přihlásily mimo jiné společnosti jako ABB, K&V Elektro, Legrand, Schneider Eletronic, Smart House, Vid Elstreoem, Obzor výrobní družstvo Zlín, Official Eletronic, Kučera – Spínací technika, Dk Group, Elim, Jiří Kubát – E Tech, Megatron, Selene, Urmet Domus, Siemens.
 
Termín druhé uzávěrky přihlášek je 30. dubna 2008.
 
Veletrh pro elektrotechniku a osvětlení For Elektro bude v rámci mezinárodního stavebního veletrhu For Arch situován v centru výstaviště v hale 6 – sektory A, B. více informací naleznete na www.for-elektro.cz